Petit Terrassa

Encara no estàs registrat?Registra't!
Segueix-nos!

Exposició 'Leonardo da Vinci: el geni i els invents'

Imprimir
Data
divendres
03
novembre
de 9:00h a 18:00h, mNACTEC Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Valora l'activitat
valora valora valora valora valora
Comparteix!

Encara podeu visitar l'exposició temporal: 'Leonardo da Vinci: el geni i els invents', al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). La mostra presenta 40 màquines i enginys ideats pel geni universal Leonardo da Vinci construïts a partir dels manuscrits, els esquemes, els dibuixos i les indicacions dels còdexs de da Vinci. Alguns estan fets a mida real, d'altres a escala, però tots estan construïts amb els materials utilitzats a l'època i seguint els dissenys de Leonardo. L’exposició consta de sis àmbits: les màquines interactives manipulables, l'aigua, l'aire, la terra, el foc i l'art. 

Els visitants podreu fer funcionar les peces interactives manipulables exposades i explorar els principis físics i mecànics de cada màquina. Hi apareixen invents extrets dels còdexs de Leonardo destinats a l’aprofitament de l’aigua, la navegació, la flotació i els famosos dissenys d’ales articulades que simulen la morfologia de les ales de les aus. També es mostren mecanismes d’enginyeria civil, com la creació de ponts, màquines per treballar al camp o bicicletes i els enginys destinats a la defensa i a la guerra, com un tanc mòbil amb canons. Us sorprendreu amb les màquines ideades per la ment d'aquest geni!

A part de tècnica i ciència, també hi ha art: deu reproduccions dels quadres més famosos de Leonardo.  Les criatures es divertiran mentre aprenen, ja que s'ofereix un interactiu 3D per veure els aparells en funcionament i visitar virtualment l’exposició. Totes les màquines van acompanyades d'imatges dels dibuixos i els càlculs fets per Leonardo, perquè els petits puguin entendre la magnitud del procés creatiu que requeria cada invent. A més, l'exposició consta de 9 hologrames, en sis idiomes, on es poden observar les seves obres més interessants i la tècnica utilitzada per pintar els seus quadres. 

Aquesta és una de les exposicions temporals del Museu de la Ciència i de la Tècnica.  La podreu visitar de dimarts a divendres de 9 a 18 h, dissabtes de 10 a 14.30 i de 16.30 a 20.30 h i diumenges i festius de 10 a 14.30h. L’exposició itinerant ha viatjat per altres països com Roma, Viena, Istanbul, Berlín, Abu Dhabi i Dubai, i el mNACTEC és el primer museu del país on es pot veure la mostra.

Organitza
Organitzat per:
mNACTEC Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Lloc
mNACTEC Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Rambla d'Ègara, 270
08221 Terrassa
Tel. 93 736 89 66
Preu Preu: Entrada a tot el museu: 4,5€. Consulteu descomptes
Preu Compra la teva entrada
Inscriu-te en aquesta activitat
Lloc A tenir en compte: Gratuït per menors de 8 anys, aturats i altres. Tarifa familiar reduïda.
EDATS
edat No s'ha especificat cap edat
Localitza-ho!
Comentaris
Vols fer un comentari? Identifica't | Registra't
Activitats relacionades
Qui som | Crèdits | Contacta'ns | Anuncia't
Avís legal | Política de cookies
(c) Essabedé Comunicació, SCP | 2015