Petit Terrassa

Encara no estàs registrat?Registra't!
Segueix-nos!

Jornada de portes obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís

Clàustre Castell Cartoixa Vallparadís. Terrassa
Imprimir
Data
dissabte
07
octubre
de 10:00h a 13:30h, Castell Cartoixa de Vallparadís de Terrassa
Valora l'activitat
valora valora valora valora valora
Comparteix!

Del 6 al 8 d'octubre se celebren les Jornades europees del Patrimoni a Catalunya, sota el lema 'Europa, un patrimoni comú'. Durant aquest cap de setmana municipis d'arreu de Catalunya mostraran el millor del seu patrimoni, i entre ells Terrassa. El Museu de Terrassa també participarà amb jornades de portes obertes a les seves seus i itineraris guiats.

El Castell Cartoixa de Vallparadís es podrà visitar el dissabte 7  d'octubre, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i el diumenge 11 d'octubre, d'11 a 14 h. No hi falteu i conegueu en família la història de l'edifici que encara conserva el fossat que l'envolta i el pont de pedra per accedir a la porta del castell.

Sabíeu que les primeres notícies del Castell Cartoixa de Vallparadís són de començaments del segle XII. En Berenguer Sanlà i la seva esposa, Ermessenda van comprar una fortificació que propera al torrent de Vallparadís al compte de Barcelona per construir la seva residència senyorial.

Al llarg dels segles ha anat passant per diferents mans, que han fet canviar també la seva arquitectura. Va ser monestir cartoixà pertanyent a l'ordre d'Escala Dei i també va pertànyer a l'ordre dels carmelitans de l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona i, finalment, a la família Mauri.

Va ser al 1944 quan va ser declarat monument històric i els Mauri el van cedir a l'Ajuntament per passar a ser el Museu municipal. 

Organitza
Organitzat per:
Museu de Terrassa
Lloc
Castell Cartoixa de Vallparadís de Terrassa
Salmeron, 17
08222 Terrassa
Tel. 937857144
Preu Activitat gratuïta
EDATS
edat No s'ha especificat cap edat
Localitza-ho!
Comentaris
Vols fer un comentari? Identifica't | Registra't
Activitats relacionades
Qui som | Crèdits | Contacta'ns | Anuncia't
Avís legal | Política de cookies
(c) Essabedé Comunicació, SCP | 2015