Petit Terrassa

Encara no estàs registrat?Registra't!
Segueix-nos!

Jornada de portes obertes a la Seu d'Ègara-Esglésies de Sant Pere

església de Santa Maria
Imprimir
Data
dissabte
07
octubre
de 10:00h a 13:30h, Seu d'Ègara
Valora l'activitat
valora valora valora valora valora
Comparteix!

Del 6 al 8 d'octubre se celebren les Jornades europees del Patrimoni a Catalunya, sota el lema 'Europa, un patrimoni comú'. Durant aquest cap de setmana municipis d'arreu de Catalunya mostraran el millor del seu patrimoni, i entre ells Terrassa. El Museu de Terrassa també participarà amb jornades de portes obertes a les seves seus i itineraris guiats.

La Seu d'Ègara i les Esglésies de Sant pere es podran visitar el dissabte 7 d'octubre, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i el diumenge 8 d'11 a 14 h. 

Una visita a la Seu d'Ègara i les Esglésies de Sant Pere ens permet fer un veritable viatge en el temps en família. Aquesta zona ja estava habitada al Neolític. Els Íbers i els Romans també van viure-hi i van deixar alguna empremta. Les primeres edificacions cristianes són medievals, del segle IV, i al segle VI es van construir les tres esglésies que encara ara es poden visitar: Sant Pere, Santa Maria i Sant Miquel. Durant el Romànic van fer-s'hi algunes transformacions arquitectòniques, i al Gòtic s'hi van afegir alguns murals i pintures.

La darrera restauració va començar el 1998, i l'any 2009 es va reobrir al públic com a Seu d'Ègara. És, sens dubte, un conjunt de primer ordre a nivell europeu pel que fa a l'estat de conservació de les edificacions Medievals

Organitza
Organitzat per:
Museu de Terrassa
Lloc
Seu d'Ègara
Plaça del Rector Homs, 1
08222 Terrassa
Tel. 937833702
Preu Activitat gratuïta
EDATS
edat No s'ha especificat cap edat
Localitza-ho!
Comentaris
Vols fer un comentari? Identifica't | Registra't
Activitats relacionades
Qui som | Crèdits | Contacta'ns | Anuncia't
Avís legal | Política de cookies
(c) Essabedé Comunicació, SCP | 2015