20 anys de Pícnic Jazz a Vallparadís

La Locomotora Negra al Pícnic Jazz 2016| © Manel Carol / Jazz Terrassa

La Locomotora Negra al Pícnic Jazz 2016 | ©Manel Carol / Jazz Terrassa

El diumenge 18 de març torna el Pícnic Jazz, tot un clàssic del Festival de Jazz de Terrassa. Ja són 20 anys d’aquesta cita amb el millor jazz a l’aire lliure, que s’ha convertit en un imprescindible. Va ser al 1999 quan el Club de Jazz dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals i Jazz Terrassa van tenir la idea d’afegir un nou escenari al Torrent de les Bruixes del Parc Vallparadís.

La iniciativa va tenir molt bona acolida, i es va decidir donar-li continuïtat. Ara fa cinc anys es va traslladar a l’escenari actual, al Torrent de la Font d’en Sagrera, on està ubicada la carpa fixa del  parc. Així es facilita el muntatge tècnic i es disposa de més espai per al públic, la fira del disc i d’artesania i les parades de menjar. La multitudinària jornada d’aquest diumenge acollirà des de les 12 del migdia quatre concerts de música en viu.

Com ja és tradicional, La Locomotora Negra obrirà els concerts a l’escenari. La big band estable més antiga de Catalunya s’ha convertit en un dels grup de jazz clàssic més reconeguts de Catalunya. La seva música s’orienta cap al jazz en les seves vessants més clarament populars i enguany el cantant mallorquí Llorenç Santamaria hi farà una col·laboració ben especial.

A continuació, el saxofonista i cantaor gadità Antonio Lizana presentarà les cançons del seu tercer treball, Oriente (Sony Music, 2017), un catàleg de sons que enriqueixen el llenguatge del jazz-flamenc que el caracteritza. Les reminiscències àrabs hi fan acte de presència sense perdre ni el seu segell de flamenc vocal ni el domini del seu instrument.

A primera hora de la tarda serà el torn de Magnolia, un quartet envellutat i amb esperit americà, amb la veu de la cantant, compositora i performer Myriam Swanson. Amb un repertori que apel·la noms com Ella Fitgerald, Etta James, Sara Vaughan o Rosemary Clooney, el grup es submergeix als paisatges de Broadway dels anys quaranta en un viatge de cinema i jazz d’ambient acollidor i sofisticat.

El músic britànic Ray Gelato farà el concert de cloenda del Picnic Jazz, on ja ha actuat en dues anteriors ocasions, els anys 2002 i 2004 amb The Ray Gelato Giants. Amb un estil que beu dels millors saxofonistes clàssics i dels grans cantants dels anys trenta i quaranta, el músic, director d’orquestra i compositor arriba amb una proposta de swing i jazz clàssic amb la seva actual banda The Enforcers.

Si aneu al Pícnic Jazz en família, podeu aprofitar per visitar el Castell Cartoixa, la Seu d’Ègara o el Museu Tèxtil, que fan portes obertes aquest diumenge al matí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials