Arriba el 35è Festival de Jazz de Terrassa

FJ cartell35fjt
Del 2 al 20 de març Terrassa torna a omplir-se de Jazz, i ja van 35 edicions del Festival de Jazz de Terrassa que enguany aposta per un marcat to contemporani i popular. Seran 30 concerts i més de 40 activitats complementàries durant 19 dies de festival, que enforteixen l’aspecte participatiu de la ciutat en aquesta cita, que suma col.laboradors any rera any.
La programació d’enguany es basa en els pilars que sempre han distingit aquest festival: el recolzament a l’escena jazzística catalana, l’aposta per descobrir a nous talents musicals i la revisió del llegat del gènere amb la intenció de seguir alimentant el futur del jazz.

Concerts familiars a l’aire lliure, Pícnic Jazz i activitats pedagògiques

FJ picnic334udEls concerts en directe a l’aire lliure a la plaça Vella i la plaça Catalunya, són una bona ocasió per gaudir en família del Jazz i apropar als petits a aquest estil musical. El primer concert a la plaça Vella, el dissabte 5 de març, serà tota una festa amb la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove d’Europa, que torna al festival per celebrar el seu 10è aniversari.

També cal destacar les ballades de Lindy Hop, el concert familiar de l’Enric Carrera Trio al Centre de les Arts Vapor Gran o el JazzJove Non Stop, l’espai que el festival dedica als músics més novells i que consisteix una marató matinal a la Nova Jazz Cava amb músics de diferents centres educatius catalans. Alguns disssabtes i diumenges també podreu fer un vermut en família amenitzat amb jazz en directe a espais com el pati del Museu de la Ciència i la Tècnica, el bar de la Casa Baumann o la Granja Catalana. Trobareu tota la programació familiar del Festival de Jazz de Terrassa a la nostra agenda.

I, per suposat, no faltarà un dels clàssics del festival, que enguany acompleix 18 anys: el Pícnic Jazz, el diumenge 13 de març al Torrent de la Font d’en Sagrera (Jardí de les percepcions) del parc de Vallparadís. Els primers a pujar a l’escenari, cap a les 12 del migdia, seran els veterans de La Locomotora Negra, fidels a la cita des de la primera edició. Els seguiran els Jordi Rossy’s New Quintet, els Pegasus i els Wax & Boogie Big Combo tancant la jornada pels volts de les 5 de la tarda.

El Festival de Jazz de Terrassa tampoc oblida la seva vessant més pedagògica, tornant a incorporar activitats destinades als més menuts i les noves generacions de músics amb com la tradicional sessió JazzJove Non Stop, master class i les sessions a les escoles. Tot plegat conforma una extensa programació amb una setantena d’activitats que conformen una autèntica cultura del jazz que ja es patrimoni terrassenc.

Un dibuix de Salvador Alavedra, imatge del Festival

L’artista Salvador Alavedra i Invers (Terrassa 1919-2015) és l’autor de la imatge de l’edició 2016 del Festival de Jazz Terrassa. El cartell de la 35a edició del certamen, obra gràfica del seu fill Ricardo Alavedra, recull en la figura d’un acolorit contrabaixista l’esperit creador i l’estil profundament personal de tot un mestre del traç. Es tracta d’una obra que data de l’any 1989 i que es va poder veure a l’exposició El dibuix i la música presentada l’estiu passat al Centre Cultural Terrassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials