Noves activitats familiars al mNACTEC, que amplia horari els dissabtes a la tarda

zinematikEl Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya reprèn aquest dissabte el seu programa d’activitats familiars  amb noves propostes per iniciar els nens i nenes al coneixement científic i tecnològic. Una de les novetats rellevants és que s’amplia l’horari d’obertura del Museu, que es podrà visitar els dissabtes a la tarda de 16.30 a 20.30 h. És el primer cop en la seva historia que el mNACTEC obrirà les tardes de dissabte, ja que fins ara els caps de setmana l’horari era només de matins, de 10 a 14.30, dissabtes i diumenges.

Per potenciar el nou horari, dos dissabtes al mes s’oferiran activitats familiars al mNACTEC. La primera serà ‘Zinematic: jocs òptics anteriors al cinema’, que tindrà lloc dissabte 1 d’octubre de 17 a 19 h. Podreu gaudir d’una col·lecció de màquines i artefactes que, al llarg de la història, van ser inventats per tractar de reproduir i conservar en imatges el món que ens envolta i que semblen sortits de l’equipatge d’un mag.

taller-roboticaUna altra novetat a la programació familiar del mNACTEC són els tallers de Tecnologia i innovació, centrats en la robòtica i la tècnica, i que tractaran sobre l’electricitat, els vehicles del futur, la construcció de robots o la mobilitat mitjançant nous ginys elèctrics unipersonals.

Es infants a partir de 3 anys també tindran una programació específica molt participativa. És ‘El mNACTEC dels més petits’ i inclou la visita teatralitzada ‘Juguem amb el cos’, el taller ‘L’aventura urbana’ i una sessió de contacontes d’astronomia.

Repeteixen activitats ja consolidades, com la visita teatralitzada ‘1909. Un passeig per la fàbrica’, per aprendre de primera mà com funcionava una fàbrica tèxtil com la que va ocupar el vapor que ara acull el Museu. I al desembre torna per quarta ocasió un altre clàssic: l’Hispabrick Magazine Event 2016, la tradicional trobada d’aficionats al LEGO amb exposició de diorames, jocs de pistes, tallers de controlar robots i un espai de joc infantil de construccions, entre altres activitats.

enrampatComplementen el programa tallers familiars, demostracions del funcionament de l’alta tensió a la Gàbia de Faraday i els tallers ‘Objectes mèdics sorprenents’. A més, cada primer diumenge de mes l’entrada al Museu és gratuïta. La programació d’activitats familiars al mNACTEC té per objectiu acostar el patrimoni científic i tecnològic als nens i nenes des de ben petits per mitjà de tallers i activitats vinculats a les exposicions i les experiències del Museu.

A l’agenda del Petit Terrassa podeu consultar tot el programa d’activitats familiars al mNACTEC, amb les edats a les que s’adreça cadascuna i les dates de realització.

Sobre el mNACTEC

La missió del Museu de la Ciència i la Tècnica és mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social. La seu del mNACTEC a Terrassa ocupa un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.

Leave a Reply

Your email address will not be published.