L’Ajuntament de Terrassa intensifica la desinfecció dels parcs infantils i espais verds més concorreguts de la ciutat La mesura respon a les recomanacions del Procicat per garantir que les instal·lacions es poden mantenir obertes

La previsió és que els parcs infantils es desinfectin cada tres dies | (c) Ajuntament de Terrassa

REDACCIÓ | L’Ajuntament de Terrassa ha intensificat des de fa uns dies la desinfecció dels parcs infantils i espais verds més concorreguts de la ciutat. Es tracta d’una mesura per donar resposta a les noves directrius marcades pel Procicat per reduir el risc de contagi de la Covid-19 en aquestes àrees, considerades d’alt risc per les moltes superficies de contacte que presenten i per les aglomeracions que s’hi formen.

Des del passat cap de setmana, una empresa contractada pel Servei de Gestió de l’Espai Públic ha incrementat la neteja d’aquests espais utilitzant un sistema de polvorització a pressió amb un producte higienitzant. Les intervencions es duen a terme en horari nocturn per reduir les molèsties als usuaris. La previsió és que cada parc o zona d’esbarjo pugui desinfectar-se cada tres dies, com a mínim. Paral·lelament, el personal municipal que s’encarrega del manteniment de les papereres i jardins també actuarà sobre el mobiliari urbà.

La intensificació de la higiene en aquests punts de l’espai públic es complementarà amb una campanya informativa tant a través de les xarxes socials i els canals de comunicació institucionals com mitjançant cartells informatius als parcs per ajudar les famílies a fer-ne un ús responsable d’aquestes àrees. Als cartells, tambe s’hi pot trobar un codi QR per accedir a tota la informació d’interès relacionada amb la prevenció del coronavirus i que s’anirà actualitzant. A tot plegat s’hi sumarà la presència d’agents cívics –voluntaris de la Creu Roja– que visitaran les instal·lacions en qüestió per assessorar els usuaris.

Les pautes que han de seguir les famílies en els parcs infantils i espais verds són:

  • Els parcs infantils són un espai compartit i cal fer-ne un ús racional per incrementar la seguretat i evitar aglomeracions:
  • No accedir als parcs infantils si hi ha un nombre important d’infants en aquell moment.
  • Limitar el temps d’ús a un període inferior a l’habitual per facilitar que hi accedeixin altres famílies sense aglomeracions.
  • Buscar activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús dels elements dels parcs infantils (gronxadors, tobogans, etc.) Per exemple, jugar amb la sorra, jugar a fet i amagar, etc.
  • Accedir als parcs infantils més propers al domicili o centre escolar.

A més cal recordar als infants que:

  • Practiquin la higiene de mans (gel hidroalcohòlic) abans d’accedir als parcs infantils i també de forma freqüent mentre en fan ús. Cal tenir cura que els infants petits no es posin les mans a la boca després d’utilitzar el gel hidroalcohòlic. En infants menors de 2 anys pot considerar-se l’ús de tovalloletes humides com a alternativa.
  • Mantinguin una distància de seguretat interpersonal amb els infants d’altres grups de convivència per impedir el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments.
  • Facin ús de la mascareta de forma obligatòria a partir dels 6 anys (inclosos) i sempre que sigui possible entre els 3 i 5 anys.
  • Evitin menjar i beure en l’espai de joc (es pot beure aigua per garantir la hidratació fora de l’espai de joc).

Igualment, es recomana que un únic adult acompanyi als infants, per reduir el nombre de persones. En la mesura del possible, cal relacionar-se només amb persones del grup de convivència estable (familiar o escolar). En tot cas, cal relacionar-se amb el mínim nombre de persones fora d’aquests grups, limitant el temps de contacte, mantenint la distància i fent ús de la mascareta en tot moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.