L’Ajuntament de Terrassa inicia la distribució de mascaretes per a nens i nenes amb trastorns de l’espectre autista La mesura vol facilitar que els infants puguin sortir al carrer sense les dificultats dels protectors convencionals

mascaretes autisme

Les pantalles pels nens i nenes estan decorades amb motius infantils | (c) Ajuntament de Terrassa

REDACCIÓ | L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat avui el repartiment de mascaretes adaptades per a infants amb autisme i per a persones sordes. Amb aquesta mesura el govern local vol contribuir a millorar les condicions en què determinats col·lectius poden sortir al carrer coincidint amb la desescalada de les mesures de confinament de la pandèmia de covid-19.

L’ús de mascaretes s’ha convertit en un imperatiu en les sortides al carrer, fins al punt que molt probablement en els propers dies es decretarà la seva obligatorietat. Es tracta, però, de dispositius que en alguns casos són poc accessibles o no estan pensats per a persones amb diversitat funcional, de forma que impedeixen que les persones sordes puguin llegir els llavis o produeixen sensació d’incomoditat i angoixa a nens i nenes amb autisme o d’altres trastorns.

Per pal·liar aquesta situació, l’Ajuntament ha impulsat la confecció de mascaretes per a aquests col·lectius a través de la xarxa Mascaretes Solidàries amb la col·laboració de 3D Printers i la impremta Corominas Digital. D’aquesta acció n’han sortit protectors que tenen una finestreta transparent per deixar veure els llavis i que es puguin llegir; i també s’han elaborat pantalles protectores amb motius infantils diversos per a aquells nens i nenes que tenen dificultats per portar una mascareta estàndard.

Aquest material s’ha començat a distribuir avui en col·laboració amb entitats que treballen amb persones sordes o amb infants amb diferents trastorns de conducta. Per tal d’arribar al màxim d’usuaris potencials, també s’ha elaborat un vídeo per a les xarxes socials. A més, qui necessiti aquest tipus de mascaretes especials pot demanar-les a l’Ajuntament per correu electrònic o a través del telèfon 638 161 104. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.