Es presenta el projecte del monument a la bicicleta promogut pel BiTer

20160419_103217 (1)Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Bicicleta, el 19 d’abril, l’Associació BiTer, BiciTerrassa Club, ha presentat el projecte del monument a la bicicleta que d’instal·larà a la plaça de la Bicicleta de Terrassa (passeig Vint-i-dos de Juliol amb passeig de les Lletres) i es preveu inaugurar al setembre, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

D’entre les 8 propostes rebudes, es va triar la presentada per l’artista terrassenc Joan Martínez Maldonado. Es tracta d’una escultura de 8 metres d’alçada fabricada en ferro amb acabat en òxid natural, que representa una bicicleta modernista. Per finançar els 7.000€ que costarà l’obra, el BiTer ha engegat una campanya de micromecenatge que es tancarà a finals de juny i a la que es pot contribuir a través de la seva web.

Durant la presentació, Haritz Ferrando, membre del BiTer, ha destacat que aquest monument contribuirà a reconèixer la importància de l’ús de la bicicleta, que al 2017 complirà 200 anys, com a mitjà de transport saludable, segur, no contaminant i apte per a totes les edats.

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, que s’encarregarà de facilitar la seva col·locació, tal com ha destacat Amadeu Aguado,  tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la ciudad i regidor delegat de Manteniment urbà.

Des de l’Ajuntament es promou, des de fa anys l’ús quotidià de la bicicleta mitjançant diversos programes i campanyes, sovint en col·laboració amb el BiTer, tal com ha declarat a la presentació el regidor de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, que ha agraït la implicació d’aquesta associació. Una de les iniciatives adreçades als infants i joves que promou l’Ajuntament són els cursos de circulació segura amb bicicleta que es realitzen a escoles i instituts. Segueixen el mètode anglès ‘Bikeability’ i Terrassa ha estat el primer municipi d’Espanya en seguir aquesta metodologia, que té té com a objectiu que els alumnes siguin capaços de circular en bici de forma autònoma i segura, que coneguin les normes de circulació i comprenguin l’entorn de carrers i trànsit en el que s’hauran de moure.

Els cursos duren 6 hores, repartides en dues sessions i són gratuïts per als centres educatius de la ciutat. Estan promoguts pel Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa i van a càrrec d’instructors de la cooperativa BiciClot. La primera sessió es fa a la pròpia escola i la segona són pràctiques de circulació en carrers i en situacions de trànsit reals, sempre sota el control dels instructors. El programa de circulació segura amb bicicleta es va posar en marxa el curs 2011/2012 i des de llavors han participat 1.500 alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO, de 18 centres educatius de Terrassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.