[AMB GALERIA] 925 infants de 18 escoles de Terrassa interpreten la cantata Bruixes

[AMB GALERIA] 925 infants de 18 escoles de Terrassa interpreten la cantata Bruixes

Informació elaborada pel Grup de Treball de Música de Terrassa / Fotografies: Rosa Maria Garcia, Eva Sáez i Petit Terrassa

La cantata Bruixes és el fruit del treball de divuit escoles de la ciutat al llarg de tot el curs, que els dies 26, 27 i 29 de maig s’ha fet visible en tres concerts al Teatre Principal de Terrassa.

Enrere queden uns quants mesos de treball per part dels mestres especialistes de música i també dels nens i nenes que aquests dies són els protagonistes. Hores i hores de dedicació, d’il·lusió, d’entrega i també de  nervis. Aquest és un treball va prenent forma a poc a poc, pas a pas, en la feina del dia a dia, a l’aula, amb els petits cantaires que ara han mostrat el resultat als seus familiars.

Aquest és el cinquè any consecutiu que, de la mà del Patronat Municipal d’Educació, s’alça el teló d’aquest recuperat Teatre Principal, que fa quatre anys estrenàvem també amb la cantata escolar.

[gmedia id=26]

Com tots els grans esdeveniments, al darrera hi ha molta feina, dedicació i entusiasme. Tots aquests han estat els ingredients utilitzats per totes les persones que han fet possible que durant tres dies s’obri el teló. Volem agrair doncs, la col·laboració :

  • Del grup de teatre de l’Entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals.
  • De la coordinació coral i els musics del Conservatori Municipal de Música
  • Del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa
  • Del personal tècnic del Teatre del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa
  • Dels especialistes de música del les escoles.
  • I, naturalment, de tots els nens i nenes que han estat els veritables protagonistes.

La cantata Bruixes ha estat composada pel Ricard Gimeno pel que fa a la música i pel Jesús Nieto pel que fa a la lletra. Ja fa 8 anys que Terrassa compta amb aquesta activitat dirigida als nens i nenes de Cicle Mitjà. També hi han passat diferents títols: Arion i el dofí, Balada del retorn, El ratolí electrònic i ara Bruixes. El

Enguany han estat  925 nens i nenes els que han interpretat la cantata  durant aquests tres dies, dirigits per la Rosa Ribera i acompanyats d’un grup instrumental d’alumnes del Conservatori de Terrassa. Estem contents que aquesta activitat ja tingui aquesta història i prengui aquestes dimensions, sense minvar ni en  rigor i ni en qualitat i mantenint els valors musicals, educatius i socials que li són pròpies.

La cantata té com a protagonistes a en Miquel i la Marta. Es tracta d’una parella jove que es trasllada a Llers en busca d’un lloc idíl·lic per viure, ara que esperen una bessonada. Allà hi trobaran la senyora Magdalena, una bona dona que els ajudarà en tot, però els farà comprendre que les bruixes mai no han marxat del poble…

Bruixes no és ben bé una història de bruixes… més aviat ens parla d’allò que l’home és capaç d’imaginar, d’inventar quan no entén les coses que passen… És, doncs, un conte de pors, de prejudicis, de supersticions. Però és també un conte màgic de somnis i esperances.

Aquestes són les escoles que han participat cada un dels dies, i els especialistes de música que l’han fet possible:

Dimarts 26:

St.Llorenç (Maria Serra), Josep Ventalló (Núria Rué), El Vallès (Azahara Espinar), Cesc Aldea (Anna Basagaña), Bisbat d’Egara (Glòria Posadas) Agustí Bartra (Ysa Trujillo)

Dimecres 27:

Marià Galí (Loli Ortiz), Ramón y Cajal (Merçè Garric), La Roda (Bel Covas), Pere Viver (Israel Garcia), El Vapor (Isa Martínez), Andersen (Pere Jané), Isaac Peral (Merche Leal)

Dijous 28:

França (Imma Miró), Abat Marcet (Viqui Ruiz),  Antoni Ubach (Neus Castañer), Mare de Déu del Carme (Mireia Sancerni), Roc Alabern (Montse Alcaraz)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials