Mig miler d’infants terrassencs es beneficiaran de mesures per garantir les seves necessitats alimentàries durant l’agost L'Ajuntament destina prop de 100.000 euros als casals d'agost i a targetes moneder per la compra d'aliments

casals agost terrassa

Una de les activitats de l’Esplai La Fàbrica, que serà el primer en obrir el Casal d’Afost

PETIT TERRASSAMig miler d’infants es beneficiaran aquest any de les mesures que l’Ajuntament de Terrassa habilitarà a partir d’aquest proper dijous, 1 d’agost, per garantir que es cobreixen les seves necessitats alimentàries i lleure educatiu durant les vacances escolars. Les mesures inclouen, d’una banda, la realització dels casals d’agost i, de l’altra, el lliurament de targetes moneder a les famílies terrassenques en risc d’exclusió social.

Els casals d’agost arrencaran dijous amb 225 places de les quals 165 estaran cobertes per infants derivats pels Serveis Socials municipals, que cobreixen el 100 per cent del cost de la seva inscripció. La resta corresponen a places obertes destinades a infants que no siguin usuaris dels Serveis Socials o no estiguin vinculats a les entitats de lleure organitzadores. Aquestes places estan subvencionades al 50 per cent del seu cost. La mesura té com a objectiu “potenciar la inclusió i tenir espais de lleure normalitzadors i integradors”, segons fonts municipals.

El casal que donarà el tret de sortida serà l’Esplai La Fàbrica, que obrirà les seves portes de l’1 d’agost al 30 d’agost. L’esplai INSOC Guadalhorce i el Grup de Colònies de Ca n’Anglada oferiran els seus respectius casals del 5 al 30 d’agost, mentre que el de l’Esplai Can Parellada començarà el 12 d’agost i s’allargarà fins a finals de mes. Finalment, l’Esplai Tu Tries oferirà aquests casals del 26 d’agost al 6 de setembre. La implicació de les entitats de lleure és tota una garantia per al projecte gràcies al coneixement de l’entorn i el territori que tenen, així com a la seva experiència en el camp de l’educació en el lleure.

A més de garantir una oferta lúdica i educativa en un moment en què les vacances fan disminuir l’oferta habitual en aquest àmbit, el projecte que l’Ajuntament de Terrassa, que es va posar en marxa fa vuit anys, també garantirà l’àpat del migdia dels infants participants, que a més podran gaudir de tallers, jocs, sortides, anades a la piscina i altres activitats de reforç educatiu.

Targetes moneder 

Paral·lelament als casals, els Serveis Socials Municipals, en col·laboració amb la Creu Roja, tornaran a posar en marxa el programa de targetes moneder durant el mes d’agost. Mitjançant aquest programa, les famílies beneficiàries disposen d’una targeta moneder per infant, que els permet fer la compra en determinats establiments alimentaris amb l’objectiu de fomentar l’autonomia en la compra, així com l’accés a productes frescos.

Per rebre aquest ajut, les famílies han hagut de participar en accions de formació relacionada amb l’aprofitament del menjar, l’economia domèstica, el reciclatge o la millora dels hàbits alimentaris, punts claus del projecte perquè permeten empoderar les famílies en la gestió de la seva vida diària.

Aquest any, els Serveis Socials municipals han lliurat targetes a 200 famílies, amb un total de 312 infants, per al programa específic de l’agost. En total, l’Ajuntament de Terrassa ha invertit per aquest mes d’agost 95.674,93€ en l’atenció social d’infants en situació de vulnerabilitat, entre els casals d’agost i el projecte de targetes moneder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials