Cinema amb nadons: ‘peli’ d’estrena i sorpreses per als pares i mares amb els seus nadons

Cinema amb nadons: ‘peli’ d’estrena i sorpreses per als pares i mares amb els seus nadons

Raquel Sánchez, responsable de Cinema amb Nadons

Tarda de divendres, tarda d’estrenes. La cartellera s’omple de drames, comèdies, super-herois i fantasia. Però, oh! pensa qui acaba de ser pare, l’emoció de veure en pantalla gran l’últim èxit haurà d’esperar. 2 anys? 3 anys? Fins que el peque pugui entrar al cinema? Noooo!! Ara ja és possible l’impossible, amb el Cinema Amb Nadons i les sessions especialment dissenyades per a pares i mares amb els seus nadons.

Es pot anar al cinema amb un bebè? La resposta majoritària seria que no, les sales no solen deixar entrar als nadons per evitar que els seus plors destorbin a la resta d’espectadors. Un cop al mes, als Cinemes Imperial de Sabadell, les barreres cauen i els protagonistes són ells: els pares i els seus nadons. L’audio es baixa i els llums es deixen una mica encesos. Es pot passejar amunt i avall, s’habilita un espai per canviar els bolquers i tant se val si els petits comencen a plorar. Tothom ho entén, ja que tothom es troba en les mateixes circumstàncies.

Ser pares és un regal, i no té perquè significar renunciar a aquelles activitats que més ens agraden. És el “trending topic” entre els progenitors: concerts per a nadons al Palau de la Música, pícnics de música electrònica per a les famílies al Sonar o obres de teatre per a tots els públics. Si l’oferta cultural per a pares i mares s’enriqueix, perquè el cinema hauria de quedar-ne fora?

Des de fa 10 mesos els Cinemes Imperial acullen aquesta iniciativa de l’associació Interferències i ho fa gràcies a l’ajuda de l’Espai Obert i de la Farmàcia Vinyes Costa. 10 mesos en els quals hem gaudit plegats de films d’animació com la “Lego película”, de comèdies “made in Hollywood” com “Malditos Vecinos”, de comèdies d’autor com “El gran Hotel Budapest” o d’altres familiars com “Conociendo a Mr. Banks”. Encara queden moltes històries per descobrir, i quina millor manera per fer-ho que amb els vostres, creant els millors records: el seu primer dia embaladit al cinema, la seva primera crispeta, el seu primer photocall

Perquè volem que el Cinema Amb Nadons sigui molt més que veure una pel·lícula, les sessions venen acompanyades de variats i originals “extres de cinema”: tallers, degustacions, activitats, xerrades… Aquest divendres 3 d’octubre, per exemple, els assistents a la sessió podreu participar en el SORTEIG d’un massatge shiatshu o un drenatge limfàtic, gràcies a la col·laboració d’Amaltea. Només caldrà ficar l’entrada del cinema en una urna, i després de la pel·lícula una mà innocent triarà el guanyador. A més, volem aprofitar que encara tenim una mica de bon temps per fer exercici a l’aire lliure. L’èxit de la demostració de MAMIFit es repetirà aquest divendres: gimnàstica per a fer amb els nadons, organitzat per Gurumaji. I com cada mes, el nostre principal mecenes, la Farmàcia Vinyes Costa, repartirà VALS DESCOMPTE per adquirir productes infantils de qualitat al millor preu.

Qui ha tastat l’experiència, ha repetit. Perquè l’emoció del setè art creix si és en pantalla gran i la vivència amb la família és molt més entranyable. Comença l’aventura del Cinema Amb Nadons. Us hi apunteu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.