La música de pel·lícules de Disney protagonitza del nou espectacle de la Banda de Terrassa

banda de terrassa

Aquest cap de setmana la Banda de Terrassa estrena un concert-espectacle molt familiar. És ‘El viatge d’en Walt’, que relata un recorregut iniciàtic pel planeta amb músiques de les pel·lícules de Disney. Dos cantants-narradors acompanyaran la Banda dalt de l’escenari,  per introduir les diferents peces tot explicant un relat que lliga unes amb les altres, i posant veu a les cançons.

La història comença amb un jove aprenent de dibuixant anomenat Walt Disney, que està obsessionat cercant inspiració per als seus personatges. Li han parlat d’una llàntia meravellosa que, qui la posseeixi, pot aconseguir la font de la inspiració. En Walt decideix documentar-se sobre aquesta llàntia a la biblioteca. Allà coneix la Lillian, que serà la seva companya durant el viatge que faran arreu del mon a la recerca d’aquella llàntia. Així, sense adonar-se, de cada lloc que visiten en Walt traurà els seus llegendaris personatges, que il·lustraran les seves precioses històries.

Durant l’espectacle la Banda de Terrassa interpretarà un total de 12 temes de pel·lícules de Disney de diferents èpoques com Pinotxo, El llibre de la Selva, La Sirenita, Pocahontas, Mulan, Nemo, Aladdin o el Geperut de Notre Dame, entre altres. Tot plegat acompanyat de la projecció d’imatges dels films.

Aquest és el tercer any que la Banda de Terrassa prepara un concert especial pels volts de Nadal. L’any passat van atrevir-se amb les músiques de videojocs, i l’anterior el repertori era al voltant de pel·lícules de Hollywood. Pep Vivó, president de la Banda, remarca el caràcter familiar del concert “els infants de totes les edats gaudiran amb la música, ja que es tracta de peces molt conegudes de pel·lícules que molt probablement hauran vist i, a més, van acompanyades d’imatges i de la narració que uneix el repertori”. Vivó afegeix que “al nostre director, en Pol Pastor, li agrada fer cada any coses diferents i per això el concert proper a les festes de Nadal sempre inclou altres elements, a més de la música”. Altres concerts singulars de la Banda de Terrassa han estat el dedicat a la història del circ, creat conjuntament amb Tub d’Assaig, o un dedicat a les músiques dels grups de Cultura Popular.

De cara a la primavera, la Banda prepara un concert amb música cent per cent composada per a aquest tipus de formacions. “Molts cops les bandes toquem peces adaptades per a banda però que inicialment han estat fetes per a orquestres, pel que cal reescriure canviant els instruments de corda per vent” afegeix Vivó. Abans, però, el 19 de gener, participaran en una esdeveniment a Terrassa relacionat amb el cinema, on interpretaran són peces de pel·lícules.

‘El viatge d’en Walt’ es podrà veure a l’Auditori Municipal de Terrassa en dos passis: dissabte 16 de desembre a les 21 h i diumenge 17 a les 12 del migdia. Les entrades tenen un preu de 15€, i podeu consultar els canals de venda i els descomptes disponibles a l’agenda del Petit Terrassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials