El Govern anuncia la suspensió de les classes a totes les escoles de Catalunya durant 15 dies per contenir el Covid-19 L'Ajuntament de Terrassa tanca durant quinze dies els equipaments municipals, incloses les biblioteques

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest migdia la suspensió de les classes a totes les escoles, instituts i universitats de Catalunya a partir de demà, divendres 13 de març de 2020, per tal de contenir la propagació del virus Covid-19 i frenar en la mesura del possible l’aparició de nous casos que puguin saturar el sistema sanitari. Aquesta clausura excepcional es mantindrà per un periode mínim de 14 dies, és a dir, fins a finals de mes. 

La decisió s’ha pres en el marc d’aplicació del Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc i hauria de servir com a “mesura de contenció i per evitar la propagació del coronavirus”, segons fonts de la Generalitat. La suspensió de l’activitat lectiva afectarà a tots els centres de Catalunya, siguin de titularitat pública, privada concertada, privada o de qualsevol altra titularitat, i a les diferents etapes educatives. En total tancaran 5.492 centres, incloses les llars d’infants i les escoles d’educació infantil i primària. Es calcula que 1.565.478 alumnes es quedaran sense classe, dels quals 293.300 entre els 3 i els 12 anys.

“Som en una situació extraordinària que requereix la col·laboració de tothom i una dosi de comprensió també extraordinària. La societat catalana donarà exemple de la seva capacitat de superació. No en tenim cap mena de dubte”, ha deixat clar aquest matí el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha demanat “la màxima col·laboració a la ciutadania i a totes les institucions. Ara és l’hora de pensar pel bé de tota la gent, tota la societat”. En aquest sentit, Torra ha emplaçat tothom “a abaixar el ritme per poder contenir la pandèmia i evitar el col·lapse del sistema sanitari”.

En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que l’actuació es duu a terme de manera preventiva, per tal “de mantenir el sistema sanitari preparat i evitar que es compliqui la situació actual”. “Per això hem de reduir el ritme del país i evitar els riscos de contagi”, ha remarcat deixant clar que es prendran “totes les mesures necessàries per protegir els nostres ciutadans i sobretot les persones vulnerables”.

Tancament d’equipaments municipals

Per la seva banda, l’Ajuntament de Terrassa ha adoptat aquest migdia un seguit de mesures que inclouen el tancament durant 15 dies de bona part dels equipaments municipals. La decisió afecta el Teatre Principal, el Teatre Alegria, l’Auditori Municipal de Música, la Sala Maria Plans, el Cinema Catalunya, les biblioteques públiques i tots els casals de barri i els centres cívics, per bé que en aquests darrers es mantindrà l’accés i el funcionament de les oficines d’atenció ciutadanes i de serveis socials que hi ha ubicades.  També tanquen tots els poliesportius i instal·lacions esportives municipals, inclòs l’Estadi Olímpic, i els centres educatius de titularitat municipal com les escoles bressol, les escoles d’educació especial, l’Escola Llar, l’Escola de Música i Conservatori, l’Escola d’Art, el campus professional Vallpararís i els locals municipals destinats a l’ús dels esplais.

L’Ajuntament ha ordenat a l’empresa TMESA, responsable de a gestió del transport públic municipal, que intensifiqui la neteja i les mesures de protecció a tots els autobusos de la flota. Pel que fa a activitats a la via pública i espai públic, el govern municipal ha acordat que es posposa durant quinze dies la seva realització en cas que requereixin l’actuació de serveis policials o sanitaris, que es dedicaran exclusivament a atendre els serveis més bàsics i essencials. En aquest context, se suspèn durant un termini de quinze dies la realització del Mercadal de Martí l’Humà.

Per altra banda, seguint els criteris determinats per la Generalitat de Catalunya, es limitarà l’aforament d’actes o activitats a la via pública o espais públics que no necessitin serveis sanitaris o policials a mil persones com a màxim i es limitarà l’assistència a activitats en edificis públics de qualsevol naturalesa a un terç del seu aforament permès, i aplicant les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries, entre d’altres, la garantia d’una distància no inferior a un metre entre les persones assistents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials