Les escoles de Terrassa obriran dimecres amb afectacions per la nevada

nevada 2

Degut a l’episodi de nevades previst per a les pròximes hores i a la neu que ha començat a caure a la ciutat aquesta tarda, l’Ajuntament de Terrassa ha activat el Pla d’Emergències Municipal en fase d’alerta. Els dispositius organitzats davant aquesta situació estan a punt per afrontar les incidències que es puguin generar al llarg de les pròximes hores. El risc per nevades és alt a Terrassa fins a la tarda de dimecres.

Segons l’actualització del Pla NEUCAT enviada pel CECAT,  s’ha suspès el transport escolar per dimecres a tot Catalunya.  Seguint les instruccions donades la tarda de dimarts pels Serveis Territorials del Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament, dimecres els centres educatius romandran oberts en situació de no normalitat lectiva, i es demana no substituir el transport escolar per mobilitat particular, evitant l’ús de vehicles per accedir a les escoles i instituts.  En funció de l’evolució del temporal, es podran donar més instruccions als centres durant el dimecres, que aquests comunicaran a les famílies per mitjans telemàtics.

Durant de la reunió del Comitè d’Emergències de Terrass celebrada a les 18 h de dimarts, s’ha decicit la suspensió demà del Mercadal de Martí l’Humà que s’instal·la cada dimecres a l’avinguda Béjar. També s’ha suspès el servei de recollida de residus i de neteja d’aquesta tarda. En funció de l’evolució de la situació meteorològica es decidirà si es reactiva el servei durant el torn de nit i matí. Pel que fa a les activitats esportives, s’han suspès totes les previstes per la tarda i vespre de dimarts, informant als clubs i les entitats esportives de la citat. En funció de la situació de demà es decidirà si es suspèn o s’altera alguna activitat més.

En altres àmbits, Protecció Civil informa que es prioritzarà la reprogramació sanitària de pacients que no puguin arribar als centres sanitaris o hospitalaris per la nevada. Així mateix, des de les 16 h  de dimarts s’ha restringit la circulació de camions (més de 7,5 tones) a tot el territori català.

La Policia Municipal i els Serveis Socials, amb la col·laboració de l’Assemblea local de la Creu Roja de Terrassa, estan actius des d’ahir a la nit per oferir a les persones en situació d’indefensió social llocs d’acollida. Des d’aquest matí ja s’ha aplicat el Protocol de Fred, que s’activa quan la temperatura és de 0 graus o inferior. Així, la Policia Municipal ha visitat els llocs on hi acostuma haver-hi persones que viuen en condicions habitacionals precàries per valorar necessitats i oferir suport. Tant durant la nit passada com la d’avui, Creu Roja també sortirà al carrer per dur a terme aquesta tasca, i oferir l’Andana com aixopluc a aquestes persones que ho necessitin.

En previsió que la situació es perllongui, l’Ajuntament ha preparat també tres punts
d’acollida a gran escala, per a la població en general, en cas d’emergència. Aquests
punts serien el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, el Centre Cívic  President Macià i el pavelló de la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa.

La propera reunió del  Comitè d’Emergències Municipal serà demà dimecres a les 8 del matí. S’hi farà el seguiment de la situació i es prendran noves mesures en cas que sigui necessari.

Per part de l’Ajuntament, es recorda la necessitat d’actuar amb prudència, evitant desplaçaments innecessaris i seguint els consells d’autoprotecció en cas de nevades, que poden consultar-se aquí. La informació sobre els dispositius existents a Terrassa per l’episodi neu (dipòsits de sal, màquines per neteja de vies, etc) es pot consultar aquí. Les xarxes socials municipals @trsemergencies i @ajterrassa informaran de les darrers novetats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.