La família Timbal viu una nova aventura recorrent tots els elements de la Festa Major de Terrassa Edicions La Finestra publica una nova aventura de la seva col·lecció sobre les tradicions terrassenques

família Timbal

Una de les il·lustracions del llibre | (c) Mercè Ortí

REDACCIÓ | Els Timbal, la família que recorre amb les seves aventures les tradicions de Terrassa, té un nou conte. Després de conèixer els Minyons de Terrassa i el Patge Xiu-xiu, aquest cop fan una visita a la Festa Major de Terrassa en un àlbum escrit per la Núria Riera i il·lustrat per la Mercè Ortí. El llibre l’edita Edicions La Finestra i ja es pot trobar a totes les llibreries de la ciutat, amb l’excepció de la Casa del Libro. Per tal de donar a conèixer-lo, aprofitant en la mesura del possible l’entorn de la Festa Major de Terrassa Confinada, el dimarts 7  de juliol se’n farà una presentació a la Biblioteca Central de Terrassa.

família Timbal 02

Portada del llibre

La família Timbal a la Festa Major de Terrassa es dirigeix a nois i noies entre 2 i 9 anys d’edat. En aquesta ocasió, l’àvia Caterina, la Jana, els bessons Emma i Martí i el pare i la mare Timbal fan un recorregut per tots aquells elements que caracteritzen la festa grossa terrassenca, com el Drac, els nans, els gegants, els bastoners i tota la imatgeria de la celebració. “Es tracta que els nens i nenes coneguin tots aquests elements de la cultura popular i identifiquin tot allò que veuen al carrer durant la Festa”, explica Núria Riera. L’excusa per tot aquest recorregut és una nena que ve a Terrassa d’intercanvi i a la qual volen explicar com és la ciutat durant les festes.

D’aquesta nova aventura de la família Timbal se n’ha fet una tirada de 500 exemplars. Tot plegat es va gestar abans del confinament per covid-19 i, per tant, abans de saber que la Festa Major de Terrassa 2020 seria especial i simbòlica. Riera reconeix que aquesta circumstància afectarà la difusió del llibre, com també va afectar la suspensió de Sant Jordi. “Són contes que no caduquen, però sí que són ‘de temporada'”, justifica.

Edicions La Finestra té dos projectes més al calaix, un dels quals hauria de veure la llum durant el mes d’octubre. La incertesa creada per l’alarma sanitària, però, s’ha encomanat també al futur d’aquesta editorial que surt “molt tocada” de la situació que s’ha viscut aquests últims mesos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.