Fer esport en família

Fer esport és, entre d’altres, una manera de divertir-se, de treure tensions, de fer amics, de moure el cos, de fer salut, d’aprendre a ajudar, de cooperar…

Però comencem pel principi: arriba un dia, quan som petits, que ens pregunten si volem fer esport. Llavors se’ns obren un munt de possibilitats. Podem fer esports en equip  o individuals, terrestres o aquàtics,  de cooperació o d’oposició, o de les dues coses alhora.

En aquestes edats és millor fer alguna activitat multiesportiva, per provar diferents aspectes motrius, i poder anar descobrint possibilitats. D’aquesta manera, a mesura que anem creixent, el nostre criteri es va definint, i habitualment acabem practicant el nostre esport preferit, a més d’aventurar-nos en altres activitats esportives en el temps de lleure.

Quan ja som adults amb responsabilitats, sovint hem de deixar l’esport a un segon terme. Malgrat les obligacions del dia a dia val la pena buscar un moment per practicar algun esport, perquè ens fa sentir bé, ens ajuda a alliberar tensions i ens ajuda a sentir-nos més sans.

Fer esport en família és una opció més que vàlida per apropar l’ esport als nostres fills i filles. D’aquesta  manera aconseguim moure el cos en grup implicant-hi tota la família i a la vegada fem una activitat física i lúdica tots plegats.

Arriba un dia, quan som petits, que ens pregunten si volem fer esport. Llavors se’ns obren un munt de possibilitats. Podem fer esports en equip  o individuals, terrestres o aquàtics,  de cooperació o d’oposició, o de les dues coses alhora

Els experts diuen que tant adults com nens hauríem de practicar activitat física una hora al dia. Fer exercici físic millora les funcions fisiològiques, així com l’equilibri emocional i el desenvolupament de la persona.

Queda clar, doncs, que practicar esport en família o amb els amics, en definitiva, en grup, és divertit, saludable i ens convida a gaudir d’experiències fantàstiques.

En propers  articles, anirem aprofundint en alguns aspectes  mes concrets de l’esport en família a partir d’aquestes premises o en tractarem d’altres  igualment interessants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials