Terrassa es disposa a viure aquest cap de setmana una Festa Major Confinada per culpa del covid-19 La majoria dels actes seran virtuals i es podran seguir a través dels mitjans municipals i les xarxes socials

Festa Major Terrassa Confinada

L’alcalde, Jordi Ballart, durant la presentació de la Festa Major Confinada

REDACCIÓ | Terrassa celebra, entre el divendres 3 i el diumenge 5 de juliol, una de les festes majors més estranyes de la seva història. Serà una Festa Major Confinada degut a les mesures sanitàries vigents per evitar la propagació del covid-19, de forma que una gran majoria dels actes programats es podran gaudir des de casa, mitjançant la retransmissió a través de diferents mitjans de comunicació municipals i a a través de les xarxes socials. Per l’alcalde, Jordi Ballart, es tracta d’una Festa Major “simbòlica” però que vol mantenir l’essència d’aquesta cita tant important del calendari local. Per això, les activitats s’han vertebrat “al voltant dels protocols de Festa Major” és a dir, d’aquells trets característics que fan “única i singular” la celebració terrassenca.

Malgrat que el gruix dels actes es concentraran entre el 3 i el 5 de juliol, n’hi haurà una que s’allargarà fins el dia 12. Es tracta de l’exposició sobre de la imatgeria de la Cercavila que s’instal·larà al Recinte Firal i que permetrà als més petits veure de prop tot el bestiari i figures de la cultura popular que habitualment participen en un dels actes indispensables de la festa.  Aprofitant aquesta mostra, es farà un debat al voltant de la Festa Major, els seus orígens, tradició i evolució (el dissabte 4 al Recinte Firal) que es podrà seguir a través del Canal Terrassa i la Ràdio Municipal.

Altres activitats remarcables seran l’encesa del ciri (divendres 3, 18.00) o la posterior repicada de campanes, que marcaran l’inici de la Festa Major. Després hi haurà, en paraules de l’alcalde, “una espectacular i molt especial baixada del Drac des de la seva cova de Sant Llorenç“. “Per això, recomanem a tots els terrassencs i terrassenques que estiguin pendents del cel la tarda-vespre del divendres”. Als actes de la primera jornada cal afegir el pregó que pronunciarà Miki Nuñez, artista terrassenc exparticipant del concurs televisiu Operación Triunfo i que farà un discurs en nom de tots els col·lectius que han estat en la primera línia de la lluita contra el covid-19.

Com seguir-ho?

Els actes virtuals de la Festa Major es podran seguir a través dels canals oficials de la Festa: la pàgina web www.festamajorterrassa.cat , on es podrà fer un seguiment de la programació, veure els directes previstos, els diferents vídeos que s’han preparat o les activitats proposades per entitats i associacions; a més dels perfils de Facebook, Twitter i Instagram de Festa Major, on s’anirà informant de tot allò relatiu i relacionat amb el desenvolupament de la celebració. També es podrà seguir a les xarxes socials amb el hashtag #festamajorterrassa20.

“És una festa diferent i singular que en cap cas vol substituir la nostra Festa Major, però sí mantenir viva la flama, l’esperit i l’essència d’uns dels actes més participatius i transversals que se celebren a casa nostra”, resumeix Rosa Boladeras, regidora de Cultura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.