Jornada solidària amb les malalties minoritàries a la Granja d’Aventura Park

Entradas_1718marzo

Aquest cap de setmana la Granja d’Aventura Park, a Viladecavalls, a tocar de Terrassa, acull la festa solidària ‘Un cap de setmana bestial’, organitzada per Egara Cops Walkers a favor de les  entitats El sueño de Aaron i ACADIP. Dissabte i diumenge, d’11 a 18 h podreu gaudir de les instal·lacions de granja i circuit d’aventura de la Granja d’Aventura Park a un preu reduït i, de pas, col·laborar en la tasca que porten a terme aquestes dues entitats.

La iniciativa va sorgir d’Egara Cops Walkers “Vam comentar als responsables de Granja d’Aventura Park que teníem el projecte de la festa solidària d’un dia, i van acollir-lo tan bé que van oferir tot un cap de setmana en comptes de només un dia”, comenta Toni, dels Egara Cops Walkers.  Així durant els dos dies l’entrada per a adults i infants serà de 10€ (menors de 3 anys gratuït), i bona part de la recaptació anirà destinat ACADIP i El Sueño de Aaron. Els visitants que hi participin podran gaudir de tot el que ofereix la Granja d’Aventura Park: ponts tibetans tirolines, el toca toca animals de granja i exòtics o les activitats de l’hort com plantar enciam que es podran endur a casa, entre altres. Es  pot fer la compra anticipada de localitats aquí.

ACADIP (Associació Catalana de Dèficits Immunitaris Primaris), es va fundar el 2008 i el seu àmbit d’actuació és Catalunya. El seu objectiu és donar suport als malalts que pateixen qualsevol tipus d’immunodeficiència primària i als seus familiars, per tal que puguin assolir  el màxim grau de qualitat de vida possible. També fan divulgació de les immunodeficiències primàries (tipus, tractaments, novetats, etc.) entre els professionals sanitaris i la població en general, amb l’objectiu que els malalts puguin beneficiar-se i conviure millor amb la seva malaltia; i potencien la investigació i recerca de nous tractaments per a les IDP.

El Sueño de Aaron és una entitat creada per els familiars d’Aaron, un nen de Terrasssa que va ser diagnosticat d’AME (Atròfia Muscular Espinal Tipo 2) als 13 mesos de vida. És  una malaltia minoritària degenerativa que afecta a tota la musculatura, dificultant els moviments del cos i la respiració. Avui en dia existeixen alguns tractaments per a aquesta malaltia, però no hi ha cura. Aquesta entitat treballa per impulsar la investigació sobre la malaltia i per a la millora de la qualitat de vida dels afectats.

Egara Cops Walkers és un col·lectiu format per policies de Terrassa que es van aplegar el 2015 per participar a la Oxfam Intermón Trailwalker, un desafiament esportiu que consisteix a recórrer 100 km en un màxim de 32 hores. No és una cursa de relleus ni cal fer-la corrents, ja que es pot acabar caminant. L’important és que els quatre membres que formen cada equip han de començar i acabar junts. Per participar en aquesta marxa cada equip ha de fer un donatiu de 1.500€ que es destina als projectes internacionals d’Oxfam Intermón. Els Egara Cops Walkers van organitzar activitats per recaptar els aquests diners, amb tant èxit que van superar la xifra prevista i van decidir dedicar tot el que superava els 1.500€ a altres entitats solidàries de la ciutat. El 2016 van decidir que tota la recaptació dels actes solidaris (excepte els 1.500€ de donatiu a Oxfam Intermón) es destinarien a entitats de Terrassa que treballin per les malalties minoritàries.

Els Egara Cops Walkers organitzen les seves activitats solidàries de gener a abril de cada any. El 2018 ja han fet l’espectacle familiar Cantamagia, al teatre dels Salesians i una sessió de monòlegs al Centre Cultural Terrassa. El Cap de Setmana Bestial a la Granja d’Aventura Park és el tercer esdeveniment que organitzen. El quart  serà una caminada solidària el dia 8 d’abril, amb sortida a Can Parellada. Tindrà un recorregut de 7 km i 200 m apte per a totes les edats i accessible per a famílies amb nens. El darrer acte solidari previst és una marató d’activitats amb l’AAVV Les Arenes, al maig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials