La Fira Modernista de Terrassa arriba amb moltes activitats infantils i familiars

Cartell fira modernistaJa està en marxa la XIV Fira Modernista de Terrassa, amb més de 500 activitats durant aquest cap de setmana  organitzades amb la participació de més de 150 entitats que participen i fan possible aquesta fira que cada any guanya presència a la ciutat i es consolida en el mapa del modernisme català i europeu.

Enguany la Fira Modernista està dedicada al món obrer. A finals del segle XIX i principis del XX Terrassa tenia 16.000 habitants, molts dels quals eren obrers que treballaven a les fabriques tèxtils, amb llargues jornades de treball. Durant aquest cap de setmana, a més de poder visitar antigues fabriques, magatzems i altres elements patrimonials de l’època, també es coneixerà com era el dia a dia dels treballadors: les seves condicions de treball, reivindicacions laborals i d’igualtat de les dones, la vida quotidiana, les seves formes d’oci als ateneus i casals…

El programa d’activitats és molt variat i extens. En destaquen algunes novetats, com la transformació per uns dies de la plaça Vella per ambientar-la com els antics envelats de l’època. A més, s’incorporen nous espais com el Vapor Ros (al carrer del Racó), on es faran visites guiades i teatralitzades . També tindran un gran protagonisme els Cors de Clavé, ja que eren una de els formes d’oci dels treballadors ara fa un segle.

La dedicació al món obrer també és palesa en el cartell de la fira, protagonitzat per un grup d’obrers a una de les fabriques més importats de l’època, el Vapor Aymerich, Amat i Jover, actual seu del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Justament el mNACTEC acollirà la cloenda de la Fira Modernista diumenge a les 20.30 h amb un concert dels cors de Clavé de la ciutat i la Societat Coral l’Aliança. A més, durant el concert es coneixerà quina serà la temàtica de la fira del proper any.

Pel que fa a la programació infantil i familiar, trobareu activitats distribuïdes en diferents zones:

A més d’aquestes activitats, n’hi haurà moltes més, com visites a molts edificis modernistes de la ciutat, itineraris especialment pensats per als infants… Podeu consultar el programa complet d’activitats infantils i familiars de la Fira Modernista de Terrassa aquí: a la nostra agenda.

Segons l’enquesta que va elaborar l’EUNCET l’any 2015, el 26% del visitants de la Fira Modernista eren de fora de Terrassa, pel que aquest event es consolida com un focus d’atracció de visitants a la ciutat. Enguany s’han fet accions de promoció a la guia del metro de Barcelona i durant aquesta setmana el programa Divendres de TV3 s’ha emès des de Terrassa. L’Ajuntament destina 125.000€ a la realització de la Fira Modernista, però a aquesta xifra cal sumar-hi l’esforç no quantificat de les entitats  i els comerços que participen organitzant activitats.

Ara només cal gaudir d’aquest viatge en el temps, i esperar que la meteorologia sigui favorable perquè tots puguem gaudir de la XIV Fira Modernista de Terrassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.