500 infants i joves participen als casals municipals d’hivern

Una de les activitats del casal d'hivern del Grup d'Esplai La Fàbrica de Can Tusell | © Esplai La Fàbrica Can Tusell

Una de les activitats del casal d’hivern del Grup d’Esplai La Fàbrica de Can Tusell | © Esplai La Fàbrica Can Tusell

Durant les vacances escolars de Nadal, prop de 500 infants i joves d’entre 3 i 17 anys participaran als 8 casals municipals d’hivern que organitzen l’Ajuntament de Terrassa i vuit entitats de lleure de la ciutat: l’Esplai Ca n’Aurell, Esplai Tremola de Vilardell, Centre de Lleure Tu Tries, Insoc-Centre d’Esplai Guadalhorce, Esplai La Fàbrica de Can Tusell, Esplai Can Palet, Grup de Colònies de Ca n’Anglada i Centre d’Esplai de Can Parellada.

La major part dels participants als casals (al voltant de 450) són infants i joves en situació de vulnerabilitat, derivats pels serveis socials municipal, que amb l’assistència als casals veuen cobertes les seves necessitats bàsiques alimentàries també durant el període de vacances d’hivern. La resta de places s’ofereixen en obert a la resta de la ciutadania a preus econòmics, ja que es tracta d’una activitat sense ànim de lucre.

Els casals s’oferiran fins al 5 de gener de 9 a 15 h. Suposen una acció socioeducativa integral a càrrec de professionals del lleure infantil, socialment inclusiva i que cobreix un ampli ventall de necessitats dels infants i joves, més enllà de l’alimentació. Es van oferir per primera vegada l’hivern l’any 2013 i, des de llavors s’han anat implementant millores per consolidar el projecte. Enguany, l’Ajuntament de Terrassa hi ha invertit 65.000 euros.

Una de les activitats que faran els infants que participen als casals és l’assistència al saló Juguem+, que el dia 3 de gener obrirà també al matí perquè els diferents casals que s’organitzen a Terrassa puguin gaudir d’aquesta oferta de lleure. El 2016 va ser el primer any que el Juguem+ va obrir un dia al matí i va comptar amb una elevada participació i una molt bona valoració per part de les entitats de lleure i les famílies usuàries dels casals municipals d’hivern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials