La fira Esplay tornarà a omplir Terrassa de Playmobil, i incorpora un concurs infantil de diorames

La presentació de la fira, aquest matí a Abacus

El cap de setmana del 25 i 26 de març la fira Esplay torna a Terrassa per omplir de Playmobil el Recinte Firal. És la segona edició d’aquesta proposta que combina lleure educatiu familiar i col·leccionisme entorn de l’univers Playmobil. Durant dos dies Esplay ofereix a les famílies la possibilitat d’endinsar-se i participar activament en tot un univers de jocs i propostes amb els populars ‘clicks’ com a eix conductor: tallers creatius (plàstica, maquillatge, pintura…), jocs educatius de mida humana tematitzats amb Playmobil com els escacs medievals, el parxís dels clowns o el 3 en ratlla dels templers; parades de col·leccionistes i, per suposat, diorames temàtics.

Els diorames protagonitzen algunes de les novetats de la segona edició. D’una banda, s’amplia el número i s’hi podran veure 15 maquetes en comptes de les 11 de l’any passat. A més, s’incorpora un diorama interactiu que es començarà a muntar dissabte al matí, un cop la fira sigui oberta, perquè els visitants de totes les edats puguin participar activament en la seva construcció, dissabte i diumenge al matí, guiats per un expert. I és que un dels objectius d’Esplay és “esdevenir una escola de nous dioramistes, ja que volem que més col·leccionistes s’atreveixin a fer diorames amb les seves peces o amb altres que se’ls puguin prestar”, explica Ignasi Puig, director d’Esplay. Una mostra seran dos diorames de col·leccionistes que exhibiran a Terrassa els seus primers muntatges. La fira s’ha presentat aquest matí a la botiga Abacus de Terrassa, que s’hi incorpora com a col·laborador jutn amb Terrassa Centre.

La segona novetat destacada és el primer Concurs Infantil Abacus de Diorames Playmobil, obert a la participació de nens i nenes de 2 a 16 anys en tres categories: Iniciació (fins a 6 anys), Infantil (de 7 a 11 anys) i Júnior (de 12 a 16 anys). En totes les categories els infants podran rebre la col·laboració puntual d’un adult, però “ha de ser l’infant qui porti la iniciativa i el paper de l’adult és fer d’ajudant”, puntualitza Ignasi Puig. Els diorames seran de temàtica lliure i s’hauran de realitzar amb elements i figures de Playmobil, tot i que l’escenografia pot ser de construcció pròpia o incorporar elements d’altres marques. Per participar cal fer inscripció prèvia per correu electrònic a info@esplay.cat, abans del 21 de març. Els participants (30 com a màxim) hauran de muntar els seus diorames el dissabte al matí, i s’exhibiran durant tot el cap de setmana. Els premis, 3 per cada categoria, es lliuraran diumenge a la tarda i són aportats per Abacus, que col·labora en la fira i el concurs. Podeu consultar les bases completes del concurs aquí.

Les famílies que s’acostin a Esplay també trobaran fins a 8 paradetes on podran cercar peces de Playmobil que no es troben al circuit habitual de comerços: recanvis, peces soltes, figuretes customitzades o novetats que ja han sortit de la fàbrica a Alemanya, però que aquí encara no estan a les botigues. Un altre element és un photocall amb figures gegants de Playmobil on tothom que vulgui podrà fer-se una foto. Com a novetat, enguany s’hi afegeixen dos personatges animats que voltaran pel Recinte Firal, i amb els que també es podran fotografiar els visitants. Completen l’oferta de la fira inflables i llits elàstics i el sorteig d’un lot de productes Playmobil entre els visitants, valorat en 100€.

IMG_1790

Un dels petits diorames que ja es pot veure als aparadors de TerrassaCentre

En aquesta edició d’Esplay els Playmobil no només es trobaran al Recinte Firal, ja que els comerciants de Terrassa Centre s’han afegit a aquesta iniciativa i s’hi podran trobar fins a 35 petits diorames decorant els aparadors de botigues associades. Per la seva banda, el tinent d’alcalde Amadeu Aguado ha destacat que iniciatives educatives i familiars d’aquest tipus, de promotors de fora de la ciutat, escullin Terrassa per desenvolupar-se i ho facin, a més, aliniant-se amb agents de la ciutat. “Els Playmobil han vingut a Terrassa per quedar-s’hi”, ha remarcat Aguado, deixant veure la voluntat de continuïtat per part dels organitzadors i de l’Ajuntament. L’horari d’obertura és de 10 del matí a 8 del vespre, i les entrades costen 3€ (gratuït per als menors de 2 anys).

Des del seu llençament, al 1974, els Playmobil s’han convertit en una joguina present a moltes cases que continua fascinant als infants i a molts adults. La fira Esplay és una proposta itinerant, i des de la seva posada en marxa el setembre del 2015 ha passat per Granollers, Girona, Olot, Montblanc o Reus, entre altres poblacions. L’organitzen Smart Play, que desenvolupa les activitats i jocs de lleure educatiu, i Tot Clicks, responsable dels diorames i les activitats dedicades al col·leccionisme de la joguina. La iniciativa es planteja com un parc temàtic itinerant per a públic familiar, en el que es fomenta la coeducació i que els pares s’impliquin en el joc dels infants a través de les joguines de Playmobil, que sovint els són properes perquè també han jugat de petits. La primera edició d’Esplay a Terrassa, el passat mes de maig, va aplegar 3.000 visitants.  Enguany els organitzadors han avançat la convocatòria al mes de març ja que consideren que són millors dates per al públic familiar. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.