L’Escola Pia Terrassa celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau amb una ‘càpsula del temps’ A la càpsula s'hi han guardat dibuixos, poemes, vídeos i altres treballs sobre la No Violència i la Pau

DENIP Escola Pia Terrassa

L’acte d’aquest matí a l’Escola Pia Terrassa

INFORMACIÓ ELABORADA PER L’ESCOLA PIA TERRASSA | Aquest dimecres, 30 de gener, hem celebrat el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, en commemoració de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Per aquest motiu, l’Escola Pia Terrassa i les altres dinou de l’Escola Pia de Catalunya organitzen cada any activitats diverses de reflexió sobre la pau i els drets humans en el nostre món.

Enguany, per primera vegada, totes les escoles realitzen una mateixa activitat, la “càpsula del temps”, sorgida del treball conjunt dels delegats i delegades de cada centre i al consell de delegats de l’Escola Pia de Catalunya. Tot l’alumnat ha reflexionat sobre com s’imaginen el món d’aquí cinc anys pel que fa a la Pau i han elaborat algun producte (dibuixos, poemes, vídeos, collage….) que guardaran dins de la “càpsula” de cada escola durant els propers cinc anys. L’any 2024  s’obriran les càpsules i es treballarà amb les idees que s’hi van guardar i la situació real del moment.

A l’Escola Pia de Terrassa hem treballat aquest projecte amb tots els alumnes, des de P3 fins a segon de Batxillerat, i mitjançant l’anàlisi de la vida i obra de Premis Nobel de la Pau d’ara i d’abans com són Frèderic Passy, la Mare Teresa de Calcuta, Rigoberta Menchú, Martin Luther King, Denis Mukwege i Nadia Murad, entre d’altres. A la tarda amb les famílies hem compartit missatges de pau que guardarem a la Càpsula de la Pau per retrobar l’any 2024. Ha estat un acte emotiu i engrescador que ha deixat un any més la seva empremta en tots els infants i joves de l’escola!

MÉS FOTOGRAFIES

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials