Maquetes i robots de LEGO omplen el mNACTEC aquest divendres i dissabte

lego mnactec

Una imatge del darrer Hispabrick Magazine Event | © mNACTEC

Aquest divendres i dissabte, 8 i 9 de novembre, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya torna  a omplir-se de construccions i jocs de LEGO. El mNACTEC acull l’Hispabrick Magazine Event 2017 a Terrassa. És la trobada anual dels aficionats a les construccions fetes amb aquests petits totxos de colors que organitza la revista HispaBrick Magazine, amb la col·laboració del museu.

La trobada és oberta al públic i entre els seus objectius està l’apropar infants, joves i adults a l’univers de les construccions LEGO, a través de l’exhibició de maquetes i creacions de diverses temàtiques fetes amb aquest joc, tallers de robòtica, un joc de pistes, i un espai de joc infantil de construccions.

Durant els dos dies es podran veure maquetes que recreen escenes d’Star Wars, models de ciutats, de l’època medieval i vehicles, a més d’una zona dedicada a LEGO Technik i Mindstorm. Una altra proposta, tant divendres com dissabte, és el joc de pistes ‘Busca els ninots perduts!’, en que els infants hauran de trobar els ninots de LEGO que s’han perdut pel Museu. Si els trobeu tots i ompliu la butlleta corresponent, entrareu en el sorteig d’un regal.

Els més petits trobaran també un espai amb centenars de peces de LEGO, amb les que podran fer totes les construccions que se’ls acudeixin. Això sí, en marxar les hauran de deixar, perquè no es poden endur a casa.

Tant divendres com dissabte s’oferiran dos tallers de robòtica amb la línia LEGO MINDSTORMS. Als matins consistiran en aprendre a controlar robots de LEGO a travès del telèfon mòbil. Als tallers de les tardes es treballarà en equip per construir i programar un robot LEGO Mindstorms EV3. Tots dos tallers tenen places limitades i caldrà fer la reserva presencialment al matí o a la tarda al mateix mNACTEC.

La trobada anual d’aficionats arriba a la sisena edició, i té lloc al mNACTEC per cinquena vegada. L’horari és de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, tant divendres com dissabte. El preu de l’entrada és d’1 euro (els menors de 8 anys tenen entrada gratuïta). A l’agenda del Petit Terrassa trobareu el programa i horaris detallats d’activitats de divendres i dissabte.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té la missió de fomentar el coneixement de la història de la ciència, la tècnica i la industrialització de Catalunya. La seu del mNACTEC està ubicada a Terrassa en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials