Portes obertes i activitats familiars al mNACTEC i el Museu de Terrassa per les Jornades Europees del Patrimoni

El vapor Aymerich, Amat i Jover és la seu del mNACTEC a Terrassa

El vapor Aymerich, Amat i Jover és la seu del mNACTEC a Terrassa

Aquest cap de setmana, 7 i 8 d’octubre, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el Museu de Terrassa se sumen a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2017, amb activitats especials per a tota la família i jornades de portes obertes.

El Consell d’Europa va crear aquestes jornades el 1991 i Catalunya hi participa des de la primera edició. El seu objectiu és apropar i aprendre a salvaguardar la riquesa patrimonial del país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial i museus. Enguany el lema de les jornades és ‘Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats’ i es posa l’accent en els elements patrimonials incorporats a la natura i la importància del medi ambient sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

El mNACTEC farà portes obertes i es podrà visitar gratuitament durant tot el cap de setmana en el seu horari habitual per recórrer les diferents  exposicions del museu, entre les quals destaca la mostra dedicada als invents de Leonardo da Vinci, prorrogada fins el 29 d’octubre. La seu del mNACTEC a Terrassa ocupa un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908. La seva missió és mostrar permanentment la implantació i evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

A més de les portes obertes, s’han programat diverses activitats especials per a tots els públics entre les que destaquen les passejades per les voltes de la teulada, que ja han exhaurit places a totes les sessions de dissabte i diumenge, i visites guiades i teatralitzades a l’exposició ‘Leonardo da Vinci: el geni i els invents’. L’Àgora del mNACTEC acollirà diumenge un matí de swing, que anirà a càrrec de l’escola Triple Step. A les 11.30 h s’oferirà una classe d’introducció al swing per aprendre els passos bàsics d’aquest estil de ball, i a les 12 h es farà una ballada popular de swing.

Per la seva part, El Museu de Terrassa també farà portes obertes durant tot el cap de setmana a les diferents seus: el Castell Cartoixa de Vallparadís, la Casa Alegre de Sagrera i la Seu d’Ègara. Dissabte i diumenge els petits de casa podran participar a la sessió de contes ‘La Mainada al Museu: En Genís, l’hipopòtam prehistòric de Vallparadís’, adreçada a infants de 3 a 6 anys.

Trobareu més informació de totes aquestes activitats a l’agenda del Petit Terrassa, clicant aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials