Noves activitats familiars al mNACTEC els caps de setmana de primavera

Visita teatralitzada participativa 'Bits&bites, el llenguatge dels ordinadors', al mNACTEC

Visita teatralitzada participativa ‘Bits&bites, el llenguatge dels ordinadors’, al mNACTEC

Aquesta primavera el mNACTEC, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ha preparat una programació d’activitats familiars amb novetats destacades.

L’objectiu de les activitats familiars del Museu situat a la Rambla de Terrassa és acostar el patrimoni científic i tecnològic als infants de totes les edats, i en diferents àmbits. Per això “renovem periòdicament els tallers, visites i espectacles que oferim, tenint en compte també el tipus d’activitats que tenen més demanda com les adreçades als més petits o les visites teatralitzades. Cada mes programem una activitat de format més gran que es pugui fer a l’auditori del centre, que té cabuda per a més persones” comenta Roser Bifet, responsable de les activitats familiars del centre.

La primera novetat de la temporada serà el taller ‘Benvinguda primavera‘, dissabte 7 d’abril a la tarda, en què els nens i nenes muntaran un mòbil inspirant-se en les matemàtiques i en aquesta estació de l’any. L’oferta familiar del Museu s’estructura en quatre blocs segons el seu tema i l’edat a la que s’adrecen.

‘El mNACTEC dels més petits’ agrupa les activitats familiars del centre per a infants de 3 a 7 anys, com els tallers ‘L’aventura urbana’ o la visita teatralitzada interactiva ‘Els colors de la llum’, a la terrassa del centre.  Destaquen dues propostes que tindran lloc a l’auditori: la sessió de contes amb la rondallaire Rosa Fité el diumenge abans de Sant Jordi, i el concert amb titelles ‘Dins la panxa del llop’, amb a Cia. De Paper. La darrera activitat, també novetat, serà la ‘Sorpresa refrescant’, al juny, per treballar els sentits tot jugant amb bombolles de sabó.

Per als més grandets a partir de 7 anys són les activitats ‘Ciència en família‘. S’hi troben visites guiades com la ‘Passejada pel Museu’ o el taller ‘Vine a fer ciència‘. 

Sota el títol ‘Tecnologia i innovació’ es troben tallers adreçats a diferents edats de diferents temàtiques com els engranatges, a l’abril, els telers al maig o la robòtica, al juny. També s’hi faran tres activitats amb els invents de Leonardo da Vinci com a eix: ‘Descobrim les màquines de Leonardo’, per als més petits de 5 a 8 anys‘Els enginys de Leonardo’, a partir de 9 anys i una novetat, ‘Les cúpules de Leonardo’,  en que es construiran  en grup estructures en forma de cúpula de 5 metres de diàmetre, amb peces sense cap unió.

Entre les activitats d’aquest trimestre també es troben les visites teatralitzades, com la ja tradicional ‘1909. Un passeig per la fàbrica’ i ” tres noves visites, que “sorgeixen d’adaptar per a famílies activitats que ja oferim per a escoles”, comenta Roser Bifet. Es tracta de ‘Vapor, carbó i electricitat’, sobre les fonts d’energia; la teatralitzada i participativa ‘Bits & bytes, el llenguatge dels ordinadors’, sobre el llenguatge binari, el 29 d’abril; i la gimcana teatralitzada ‘L’home curiós’ sobre els invents més rellevants de la humanitat, el 27 de maig.

Les activitats familiars del mNACTEC es fan en horari de dissabte a les 18h i de diumenge a les 12 hores, tenen un cost d’1 euro per participant (entrada al museu no inclosa), i és necessari fer reseva prèvia. Podeu consultar-les totes a l’agenda del Petit Terrassa, clicant aquí. El mNACTEC es pot visitar de dimarts a a divendres de 9 a 18 h, els dissabtes de 10 a 14.30 i de 16.30 a 20.30 h i els diumenges i festius de 10 a 14.30 h. Els horaris en dates especials i les tarifes d’accès es poden consultar a la web del museuEl primer diumenge de cada mes el mNACTEC fa portes obertes amb entrada gratuïta. L’entrada també es gratuïta sempre per als menors de 8 anys i per als infants amb carnet del Club Súper 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials