I Pedalada popular Terrassa dins la Setmana de la mobilitat sostenible

pedalada popular centre parc vallès.jpg-largeAquests dies se celebra a la Setmana de la mobilitat sostenible a Europa sota el lema  Tria. Canvia. Combina, que convida a buscar alternatives per fer els nostres desplaçaments més sostenibles, segurs i saludables.

En aquest marc, l’Ajuntament de Terrassa i el Parc Vallès organitzen, el diumenge 11 d’octubre, la  I Pedalada popular Terrassa centre-Parc Vallès. Serà una activitat festiva, que proposa un recorregut tranquil en bicicleta des de la plaça Nova fins al Parc Vallès. Seran un total de 9,5 km, sense grans pujades però amb una rampa sostinguda, apte per fer-lo en família.

La sortida serà a les 10.30 h a la plaça Nova i l’arribada es preveu sobre les 12 h al Parc Vallès on s’organitzaran tot un seguit d’activitats gratuïtes relacionades amb la bicicleta. Entre altres, es podran provar bicicletes adaptades per a persones amb discapacitat o aprendre a fer reparacions a la bici de la mà d’especialistes. A més, s’habilitarà una zona gratuïta i vigilada on es podran aparcar les bicis amb total seguretat.

La inscripció a la bicicletada és gratuïta i es pot fer a la botiga Decathlon de Terrassa. També es podran fer inscripcions el mateix dia de la pedalada, al punt de sortida, a partir de les 9.30 h, però es recomana fer-la de forma anticipada per evitar cues. Els participants rebran un petit avituallament i també una placa de matrícula per bici commemorativa de la pedalada.

A la presentació de les activitats de la Setmana de la mobilitat, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, va donar dades sobre la mobilitat dels terrassencs basades en una enquesta realitzada a més de 900 persones a començaments del 2015. Segons aquesta enquesta, gairebé un 60% dels desplaçaments que els ciutadans fan per dins de la ciutat són a peu i un 9% en transport públic. En canvi, quan surten de Terrassa, el vehicle privat és el mitjà utilitzat en gairebé el 75% dels desplaçaments.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials