Les piscines municipals de Terrassa obriran la temporada el 10 de juliol amb entrada gratis pels menors de 14 anys Els equipaments reduiran l'aforament a un terç de la seva capacitat i funcionaran en torns de matí i tarda

El ‘llac’ del Parc de Vallparadís

REDACCIÓ | Les piscines municipals de Terrassa obriran portes el proper 10 de juliol amb una novetat important, a part de les mesures derivades de la pandèmia de covid-19: seran gratuïtes per als usuaris de menys de 14 anys. És una conseqüència de la disminució d’aforament que patiran aquests equipaments per tal que s’hi pugui garantir la distància de seguretat. La temporada s’allargarà fins el 6 de setembre. “Entenem que calia obrir les piscines municipals per posar a disposició dels terrassencs i terrassenques unes instal·lacions de referència durant l’estiu i a uns preus ajustats per intentar que tothom pugui gaudir-ne”, resumeix Miguel Ángel Moreno, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa.

Com era d’esperar, es tractarà d’una temporada inusual, no només perquè durarà menys de l’habitual sinó principalment per les mesures per impedir la propagació del coronavirus. Els principals canvis seran la limitació d’aforament i l’establiment de torns de matí (de 10.30 a 14.30) i de tarda (de 15.30 a 19.30). Les piscines obriran a un terç de la seva capacitat per tal d’assegurar la distància entre els usuaris tant a les zones d’aigua com a les d’estada.

Així, la piscina de Vallparadís podrà acollir fins a un màxim de 1.000 persones, 500 al torn de matí i 500 al torn de tarda. Pel que fa a les piscines municipals de Sant Llorenç, la Maurina i les Arenes el límit d’aforament serà de 100 persones per torn. De retruc, això afectarà les tarifes. A més de la gratuïtat per als menors de 14 anys, les entrades valdran 2 euros per la resta i 1,5 euros per a esplais i col·lectius. També es crearà una targeta multibany de 10 entrades a un preu de 15 euros.

Les entrades es podran adquirir a les mateixes taquilles de les piscines i també s’habilitarà la venda anticipada per internet a través de la pàgina web www.terrassa.cat/piscines i sempre amb 48 hores d’antel·lació.

Per evitar la utilització compartida d’espais, els serveis de guarda roba i vestidors estaran tancats i es reduiran els aforaments i l’accés als lavabos.  També s’ampliarà el nombre de taquilles i es reforçaran els serveis d’atenció i informació amb l’objectiu de minimitzar les cues d’entrada i el temps d’espera per accedir a les instal·lacions. La circulació per l’interior de les piscines es farà seguint uns recorreguts prefixats per reduir l’encreuament de persones i es delimitaran espais d’estada a les zones de platja que garanteixin el distanciament social.

Durant tota la temporada, les piscines municipals incrementaran les tasques de neteja i desinfecció i es proveirà als usuaris de material per a la desinfecció i neteja de mans i calçat, alhora que s’instal·laran diferents cartells informatius amb recomanacions i normatives d’ús i seguretat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.