Els Reis d’Orient arribaran a Terrassa en un helicòpter que aterrarà a Can Tusell

IMG_0846

Com cada 5 de gener, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Terrassa per portar regals a tots els nens i nenes de la ciutat. Enguany tornaran a arribar en un helicòpter, que aterrarà al costat de la plaça de Can Tusell, on participaran a la Festa de Benvinguda prèvia a la Cavalcada de Terrassa.

El Centre Cultural El Social, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, organitza un any més la Cavalcada de Reis de la ciutat, que al 2017 va celebrar 100 anys.

Festa de Benvinguda als Reis a Can Tusell

Abans de la Cavalcada tindrà lloc la Festa de Benvinguda als Reis a la plaça de Can Tusell, al districte 6.  Començarà a les 16 h amb l’arribada del Patge Xiu-Xiu, que recollirà cartes dels nens i nenes que encara no li hagin entregat. Tots els infants i famílies que s’hi acostin podran fer tallers infantils a càrrec de les entitats del disticte i gaudir de l’actuació del músic Miqui Giménez.

A les 16.45 h, a l’espai acotat de l’Església Evangèlic Unida de Terrassa, aterrarà l’helicòpter que trasporta a Melcior, Gaspar i Baltasar. Allà seran rebuts per l’alcalde Alfredo Vega i pel patge Xiu-Xiu, i es dirigiran cap a l’entarimat situat a la plaça de Can Tusell, des d’on Ses Majestats s’adreçaran als infants. També seran obsequiats amb el Ball de Reis a càrrec dels Bastoners de Terrassa, que prèviament l’hauran ensenyat a tots els infants perquè també puguin ballar-lo.

A les 17 h Ses Majestats deixaran la plaça per anar a la plaça Doctor Cadevall i pujar a les seves carrosses per iniciar la Cavalcada. Podeu consultar tota la informació de la Festa de Benvinguda als Reis a l’agenda del Petit Terrassa.

La Cavalcada de Terrassa seguirà el recorregut habitual

dimecres-4-trsA les 18 h, puntualment, començarà la Gran Cavalcada de Reis de Terrassa que comptarà amb  14 carrosses, 34 jeeps i 15 cavalls, i es llençaran 14 tones de caramels. Més de 190 músics de diferents formacions animaran la cavalcada: la sintonia d’en Xiu-Xiu, la xaranga Los Labradores, la Banda de Terrassa, les sintonies dels reis blanc, ros i negre, l’Aula de Música, la Banda del Conservatori i la Banda del CEM.

En total, més de 700 patges formaran el seguici reial, en el que participen també  uns 300 voluntaris fent tasques organitzatives. L’any passat, amb motiu del centenari de la Cavalcada, els reis van estrenar tres carrosses inspirades en el patrimoni de Terrassa: el Museu de la Ciència i de la Tècnica, les esglésies de Sant Pere i la Masia Freixa, que enguany es tornaran a veure.

La Cavalcada començarà a les 6 de la tarda amb els tradicionals tres petards, i seguirà el recorregut habitual: plaça Dr. Cadevall, carrer del Forn, carrer Major, Portal de Sant Roc, plaça Anselm Clavé, Rambla d’Ègara, Passeig 22 de Juliol, plaça de l’estació del Nord, carrer del Nord, carrer Societat, plaça i carrer de la Creu Gran, carrer Sant Antoni, passeig Comte d’Ègara, carrer Font Vella, plaça Vella, carrer Gavatxons, plaça de la Font Trobada i raval de Montserrat.

Al voltant de les 8 del vespre la cavalcada de Terrassa arribarà al raval de Montserrat i els Reis seran rebuts a l’atri de l’Ajuntament per l’Alcalde de Terrassa, que els entregarà simbòlicament la vara de la ciutat. des d’on s’adreçaran a tots els infants. La rebuda a l’Ajuntament acabarà amb un castell de focs i posteriorment l’alcalde convidarà els Reis i el patge Xiu-Xiu a entrar al consistori per saludar la resta de membres de la corporació municipal.

A partir d’aquell moment Melcior, Gaspar i Baltasar començaran el seu recorregut per totes les cases de la ciutat per deixar als nens i nenes els regals que han demanat a les seves cartes.

Les persones amb mobilitat reduïda podran disposar d’un espai habilitat a la mitjans del passeig 22 de Juliol, just abans de la carretera de Rellinars, a l’alçada de la benzinera. Els parlaments de la benvinguda al raval seran traduïts simultàniament al llenguatge de signes i hi haurà un espai habilitat perquè les persones que ho necessitin tinguin bona visibilitat de la traductora.

El Centre Cultural El Social organitza la Cavalcada de Terrassa des del 1916, ja que anteriorment les havia organitzat el Círcol Egarenc. Són ja 101 anys els que l’entitat del carrer Font Vella porta fent-se càrrec de preparar l’arribada de Ses Majestats.

Si encara no tens la teva mà per saludar els Reis durant la Cavalcada de Terrassa, pots fer-la a la Festa de Benvinguda a Ses Majestats a Can Tusell, o pots imprimir-la aquí i fer-la a casa.

Cavalcades i visites dels Reis a altres punts de Terrassa

Ses Majestats d’Orient també vistaran altres llocs de Terrassa com el barri de Sant LlorençCan Jofresa o la Seu d’Ègara, i passaran en altres cavalcades per Montserrat, Vilardell, Torre-sana, Ca n’Anglada, Can Palet II i XúquerSant Pere Nordles Arenes, Can Montllor i la Grípia; i Can Parellada.

Afectacions a la mobilitat en vehicle

A partir de les 16. 30 h la Rambla d’Ègara quedarà tallada en els dos sentits  fins al final de la Cavalcada de Terrassa. A partir de les 17 h es tallarà el carrer d’Arquímedes. Els autobusos que circulen per la Rambla es desviaran per la carretera de Martorell i l’avinguda d’Àngel Sallent.

El passeig del Vint-i-dos de Juliol també es tallarà només en sentit est a les 18 h i es reobrirà quan hagi passat el seguici reial. La resta de carrers s’aniran tallant i reobrint en funció del desenvolupament de la Cavalcada.

Pel que fa a la seguretat, Protecció Civil  posarà en marxa el Pla d’Autoprotecció Municipal específic per a la Cavalcada de Reis, que contempla les recomanacions de seguretat ciutadana, aplicables en activitats d’afluència massiva de població infantil, elaborades pel Departament d’Interior de la Generalitat, que es pot consultar aquí.

A mesura que la Cavalcada de Terrassa passi pels carrers s’activarà el servei de neteja pertinent per eliminar especialment les restes de caramels que quedin a la via pública.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials