La celebració de Sant Jordi a Terrassa comença aquest cap de setmana

Una de les parades del darrer Sant Jordi / (c) Petit Terrassa

Una de les parades del darrer Sant Jordi / (c) Petit Terrassa

Terrassa es prepara per viure un Sant Jordi amb un ampli programa d’activitats. Durant aquesta setmana ja han tingut lloc sessions de contes i tallers, i la coincidència de la Diada en dilluns fa que aquest cap de setmana també arribi ple de propostes al voltant de la Festa del Llibre.

Dissabte destaca la continuació del Festival Didó de Música i Titelles, que omplirà la plaça Vella durant tot el dia amb tallers, concerts, una fira d’artesans titellaires i espectacles com ‘Sant Jordi, la princesa i el drac‘, a càrrec de Titelles Vergès,  ‘Tan se val d’on venim’, a càrrec de Creu Roja i l’itinerant ‘Wit, el cavall alat’, de Sàndal produccions, amb un espectacular cavall titella articulat de mida real, al que fins i tot s’hi podrà pujar. A més, a la Sala Maria Plans es podrà gaudir de l’espectacle ‘Nit de somnis’ creat pels alumnes del batxillerat d’Arts Escèniques de l’INS Viladecavalls i el CEM; i ‘Pallassos de fusta’, de la reconeguda companyia Herta Frankel, que clourà el Festival Didó.

Durant tota la setmana les sis biblioteques públiques de Terrassa han celebrat Sant Jordi amb presentacions de llibres, sessions de contes i tallers. Dissabte 21, per sisè any consecutiu, les biblioteques dels districtes 2, 4, 5 i 6 se sumen a la ‘Revetlla de Sant Jordi’, la festa de la
lectura, un preludi festiu per gaudir de la Diada de manera avançada. Les activitats infantils i familiars més destacades de la ‘Revetlla de Sant Jordi’ a les biblioteques seran a la Bd6, amb una lectura de contes a càrrec de l’associació de narradors Vet Aqui Que, tallers infantils i xocolatada, entre altres. A la Bd4 hi haurà un concert amb la coral El Cim, seguit d’un vermut, i batucada amb els So-m Maurina. I a la tarda, a la BCT, el Laboratori de creativitat ‘Dracs i dragoneses, històries amb sorpreses!‘.

També dissabte 21 tindrà lloc la festa de Presentació dels contes ‘Pere i Valentina i les seves aventures terrassenques’, a l’espai La Revolta. Pere i Valentina són dos germans terrassencs que han trobat la manera de viatjar en el temps. Això els permet descobrir com era la seva ciutat, fa 100, 200 o 500 anys i viure moltes aventures, de vegades amb alguns perills, però que sempre acaben bé. Els dos primers títols de la col·lecció, creada per l’escriptora Núria Riera i l’il·lustrador Martí Có, estan dedicats a les fàbriques tèxtils i el modernisme. I a la Llibreria Cinta, al carrer ample, sessió de Contes desexplicats: La Bella desperta, amb Vivim del Cuento.

El diumenge dia 22 els Bastoners de Terrassa celebren la seva 37a Diada, que inclourà una cercavila pels carrers del centre i una Ballada de Bastons a la plaça Vella. Serà l’ocasió de veure balls que la colla fa només en ocasions especials, com ara el Jazztick El Canari en Samarreta o Cossidoreta o Passi-ho bé. Participaran com a convidades les colles Ball de bastons de Salou, Bastoners de Copons, Bastoners del casc antic de Barcelona, Ball d’Esplugues de Llobregat, Bastoners de Moià i Bastoners de l’Antic poble de Sant Pere.

La Diada de Sant Jordi, el dilluns 23 d’abril, enguany s’espera multitudinària, amb un total de 287 parades de venda de llibres i de roses instal·lades arreu de la ciutat. D’aquestes, 169 seran de roses, 31 de llibres i les 87 restants seran mixtes (llibres i roses). Per ubicació, la majoria es concentren al centre i la Rambla d’Ègara, destacant punts tradicionals com la plaça Vella (19), l’eix carrer Major – Portal de Sant Roc (16), el Raval de Montserrat (27) i la Rambla d’Ègara (26). També hi haurà parades a espais com la plaça del Progrés (10) o el carrer de la Font Vella (9). Fora d’aquesta zona, els llocs amb una major concentració de parades es donarà a les vies principals, com el Passeig del Vint-i-dos de Juliol, la rambla de Francesc Macià, les avingudes de l’Abat Marcet, Barcelona o Béjar.

Els actes més destacats de la Diada de Sant Jordi seran la Ballada dels Bastoners de Terrassa i l’exhibició castellera, amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Terrassa, a la plaça Vella, a partir de les 18.45 h. Abans, al Castell Cartoixa els més petits podran gaudir de la sessió de titelles ‘Per Sant Jordi, la llegenda del drac’, dins del cicle d’activitats infantils La mainada al Museu. El dimarts 24 d’abril a la tarda, hi haurà Contes en família’, a càrrec de Rosa Fité a la Biblioteca del Districte 3, i ‘Bitxos’ amb la Cia. Patawa, a la Biblioteca del Districte 4. Tancaran les activitats de Sant Jordi a les biblioteques els contes de Miqui Giménez, a la Biblioteca del Districte 3 el dimecres 25 d’abril.

Podeu consultar totes les activitats infantils i familiars de Sant Jordi a Terrassa a la nostra agenda, clicant aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials