Tot a punt per al XLI Carnestoltes de Terrassa

La comparsa guanyadora de la Rua Infantil 2017 va ser 'El llibre de les bèstiies', de l'AMPA Isaac Peral | © Petit Terrassa

La comparsa guanyadora de la Rua Infantil 2017 va ser ‘El llibre de les bèstiies’, de l’AMPA Isaac Peral | © Petit Terrassa

El XLI Carnestoltes de Terrassa arrenca enguany divendres, després de la suspensió de la festa infantil de Dijous Gras degut a l’elevat risc de nevades de les previsons meteorològiques.  Les rues d’escoles i llars d’infants seran les protagonistes de la celebració divendres amb  més 40 desfilades: 22 al matí i 24 a la tarda. Les rues escolars comportaran talls puntuals de trànsit al llarg dels seus recorreguts, que seran regulats per un dispositiu especial d’agents de la Policia Municipal.

D’entre les rues escolars, destaca per la seva alta participació la de les escoles del Districte 2. Participen les escoles Les Arenes, Roser Capdevila, Mare de Déu de Montserrat i Salvador Vinyals. Els seus alumnes sortiran des de cadda centre en una rua amb animació pròpia per confluir totes a la cruïlla de l’avinguda de Madrid amb el carrer de Salamanca. Des d’allà faran l’últim tram plegats i arribaran, cap a les 11.30 h, a l’espai de l’Antic Mercadal de Montserrat, on els espera un grup d’animació per fer una petita festa, de prop d’una hora de durada.

Dissabte a la tarda, com és tradició, tindrà lloc La rua de Carnestoltes amb 30 comparses d’entitats i associacions. Arrencarà a les 17.45 h des de l’Estació del Nord, seguint el recorregut tradicional que podeu consultar a la nostra agenda. La rua farà parada al Raval de Montserrat, on l’alcalde, Alfredo Vega, rerà al balcó de  l’Ajuntament a Sa Majestat el Rei del Carnestoltes ‘Capdetrons’, per lliurar-li les claus de la ciutat.  El Raval també serà el lloc on la periodista Mariona Tomà llegirà el pregó, i es lliurarà una placa a l’autor del polèmic cartell del Carnestoltes d’enguany, Xavier Suárez. La comparsa oficial del XLI Carnestoles és ‘Petard@s: Petem’ de l’entitat La Baixada, que

Diumenge és el dia més familiar del Carnestoltes de Terrassa, ja que té lloc la Rua Infantil. Enguany participen 40 comparses d’AMPA’s, escoles, llars d’infants i grups d’esplai. El recorregut començarà a les 11 del matí a la Rambla d’Ègara a l’alçada de Pau Claris. Finalitzarà a la plaça Nova amb una festa infantil que comptarà amb l’actuació del grup  Karla amb K i Toni Taku. A la mitja part del seu espectacle es lliuraran els premis a les 5 comparses que el jurat hagi considerat més destacades. Trobareu informació més detallada de la Rua infantil a la nostra agendaEl pregó del Carnestoltes infantil d’enguany anirà a càrrec de l’escola Vedruna Vall, a qui va correspondre per sorteig. Cal recordar que, des de l’any passat, la lectura del pregó de l’any següent no va a càrrec de la comparsa guanyadora, sinó que es tria per sorteig.

El Carnestoltes continuarà dilluns i dimarts de la setmana vinent amb la vetlla de Sa Majestat el Rei del Carnestoltes a l’atri de l’Ajuntament. Dimecres de Cendra tindrà lloc el darrer acte de la celebració, amb la Rua Mortuòria i l’enterrament del Carnestoltes. El seguici, en el que prenen part diversos grups de Cultura Popular amb una posada en escena especial per a l’ocasió, sortirà de l’Ajuntament fins al parc de Vallparadís, on tindrà lloc l’espectacle per acomiadar el Rei Carnestoltes fins a l’any vinent.  A més de les activitats el programa oficial que organitzada La Mascarada, també tindran lloc altres com un taller de cuina al Mercat de la Independència divendres o un altre taller de maquillatge dissabte a la botiga AbacusPodeu consultar totes les activitats infantils i familiars de Carnestoltes a Terrassa aquí.

Les rues de dissabte i diumenge comportaran talls de trànsit i canvis en els recorreguts de les  línies d’autobús, que es poden consultar al web de l’Ajuntament. També és convenient seguir les recomanacions del servei de Protecció Civil que es poden consultar aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials