Un espectacle familiar i concerts a l’aire lliure al primer cap de setmana del Festival de Jazz de Terrassa

tmmkids-02
Fins al 24 de març Terrassa torna a omplir-se de Jazz amb la 37a  edició del Festival de Jazz de Terrassa, amb una programació que inclou música en directe, exposicions, cinema, ballades de swing, concursos, rutes gastronòmiques, sessions pedagògiques i una proposta familiar molt especial.
‘El rostre pàl·lid’, una comèdia de cinema mut amb música en directe, per gaudir en família aquest diumenge
Diumenge a la tarda arriba la proposta més familiar del Festival de Jazz d’enguany. És la projecció de la  comèdia de cinema mut ‘El rostre pàl·lid’, de Buster Keaton, acompanyada de la música en directe del Decembrer Quartet, composada expressament per al film. És una sessió de cinema a l’antiga que començarà amb una explicació per part dels músics dels diferents instruments que utilitzaran, com toquen junts i quins recursos es fan servir per acompanyar una pel·lícula de cinema mut amb música, com melodies que acompanyen personatges o que emfatitzen gestos. Després seguira amb la projecció amb música en directe.
Aquesta sessió familiar  és  fruit de la primera col·laboració de la Casa de la Música de Terrassaamb el Festival de Jazz de Terrassa, i s’inscriu dins del Cicle Terrassa Música Moderna, que programa una sessió adreçada a infants per primer cop. “Desde la Casa de la Música volem ser presents en tot el que té a veure amb la música a Terrassa -excepte la clàssica- i hem volgut començar la relació amb el Festival de Jazz amb una sessió per a públic familiar, ja que fins ara no hi havia cap proposta específica per a aquest col·lectiu”, comenta Núria Segovia, de la Casa de la Música. “També és la primera proposta adreçada a infants dins el Terrassa Música Moderna, però la previsió és fer-ne mes”, afegeix.
‘El rostre pàl·lid’ amb el December Quintet és un espectacle “molt didàctic i agradable tant per als adults com per als infants, i la qualitat musical és molt alta”, afegeix Núria Segovia. El December Quintet és una de les formacions més consolidades del panorama jazzístic català, especialitzada en concerts de jazz per a públic escolar i familiar. Està format per Gabriel Amargant al clarinet, Nil Villà al saxo alt, Roc Sala amb el teclat, Bernat Guardia al baix elèctric i el bateria Joan Vidal. El que es veurà diumenge és un dels diversos espectacles familiars que té aquest quintet, amb una llarga trajectòria.
Tindrà lloc a El Vapor, la seu de la Casa de la Música de Terrassa. Les entrades es poden comprar anticipadament per internet, o el mateix dia de l’espectacle a la taquilla, des de mitja hora abans
Un cap de setmana de Jazz al carrer
El primer cap de setmana del Festival arriba amb moltes propostes per gaudir del jazz a l’aire lliure. El dissabte 10 la Plaça Vella dóna el tret de sortida als concerts de carrer amb el projecte musical del trompetista argentí Guillermo Calliero. Es tracta d’una proposta molt rica, colorista i suggerent. El mestissatge d’estils com el tango argentí, la milonga o la samba viatgen en forma de jazz per convertir la cançó en pura elegància musical.

Diumenge serà el torn d’un altre escenar clàssic del Festival: l’amfiteatre de la plaça de Catalunya. Serà amb un concert de Tòfol Martínez Blues Band. El músic de Sabadell i la seva banda desplegaran un repertori basat en el seu nou treball discogràfic sota el títol de “No Panic!”.

També diumenge al matí el jazz omplirà el pati del mNACTEC amb un vermut-jazz. Serà la cinquena edició d’aquest format i comptarà amb la música del trio format per Benjamín LeónDave Mitchell i Adrià Font. Es tracta d’un concert a l’estil de trio d’orgue Hammond basat en el hard bop. El mNACTEC completa la cita amb el jazz amb Jornada de Portes Obertes, passejades per les voltes de la teulada i la visita teatralitzada ‘L’home curiós’ 

 

Una il·lustracio de Santi Jordà, imatge del Festival

El cartell del 37è Festival de Jazz es obra de Santi Jordà, dissenyador gràfic terrassenc. El protagonitza una cantant d’estètica pin-up, amb un estil vintage. Jordà és especialista en imatge corporativa i director d’art de Nexe Disseny Gràfic & Comunicació, a més de col·laborador habitual del Jazz Terrassa en temes d’imatge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials