Un nou conte d’en Pere i la Valentina dedicat a laSeu d’Ègara es publica per Festa Major

pere i valentina

En Pere i la Valentina són dos germans terrassencs que viatgen en el temps per conèixer la història de la seva ciutat. Ells són els protagonistes de la col·lecció de contes creada per l’escriptora Núria Riera i l’ l’il·lustrador Martí Có, que ja compta amb dos volums editats el passat mes d’abril. Ara, coincidint amb la Festa Major, es publica el tercer conte de la sèrie, Pere i Valentina i el petit picapedrer, dedicat a la Seu d’Ègara, editat per La Finestra. En aquesta ocasió els dos infants viatgen al 1190, quan s’estava construint l’església de Sant Pere.  Allà coneixeran, de la mà del fill d’un picapedrer que treballa en la construcció de l’església de Sant Pere, qui vivia a la seu d’Ègara, com vivien i alguns tresors que es desconeixien fins fa poc.

A més dissabte obrirà la Festa Major infantil un joc de pistes a partir d’aquest conte. En ell, els nens i nens poden viure les aventures d’en Pere i la Valentina al seu nou conte, tot seguint pistes fins arribar a la Seu d’Ègara, on hauran de trobar el tresor que hi han amagat els dos germans viatgers en el temps. El joc serà dissabte de 17.45 a 19  h i per participar cal inscriure’s al costat de la caseta d’informació de la Festa Major infantil, al Pla de Can Guardiola. El joc es fara en petits grups d’un màxim de 5 infants (amb els adults acompanyants) i les places són limitades.

El conte es pot trobar ja a les llibreries en català i també en anglès, donat el caràcter internacional de la seu d’Ègara, i pensant en que els nens i nenes de la ciutat puguin tenir material propi amb què treballar una llengua estrangera. Els dos volums anteriors es van dedicar al treball en una fàbrica tèxtil i el modernisme. I els autors ja treballen en el quart volum de la col·leció, dedicat al 110è aniversari del Mercat de la Independència, i durà per títol Pere i Valentina, i la fruita exòtica. En ell, els dos petits protagonistes mostraran quins productes es podien trobar en aquella època, com es pesava o amb quina moneda es pagaven les compres.

La col·lecció, adreçada a nenes i nens d’entre 4 i 10 anys, està pensada per llegir i compartir en família. Molt ben documentada – tant a nivell de continguts gràfics com textuals- i amb un llenguatge i imatges molt entenedors i visuals, ens trobem amb uns relats que en el seu conjunt són molt entretinguts i divertit i plens d’aventures que sempre acaben bé. Tots segueixen un fil conductor basat en el viatge que realitzen a través de diferents èpoques de la història gràcies a la màgia que els atorga una llançadora màgica, punt de partida del primer conte.

Núria Riera, la seva autora, comenta que “els dos primers volums de la col·lecció han tingut molt bona acollida, tant per les famílies com per les escoles, que hi troben una eina per tractar aspectes de l’assignatura de Coneixement del Medi”. Els llibres estan il·lustrats amb dibuixos grans i molt acolorits que “criden molt l’atenció dels infants més petits i els fan entendre la història. Els nens i nenes més grans també s’engresquen amb els textos que expliquen les històries, així que els contes d’en Pere i la Valentina són evolutius i arriben a diferents edats”, afegeix Riera.

Els autors es s’assessoren molt bé a l’hora de crear els contes, amb l’ajut d’historiadors i arqueòlegs coneixedors del patrimoni de la ciutat. “A Terrassa hi ha molts temes per tocar: modernisme, època medieval… Ara estem preparant el dedicat al Mercat Central amb motiu del seu aniversari, i tenim un altre en preparació els fets del 1558, quan les dones heròiques de Terrassa van defensar la ciutat de l’atac dels bandolers”, explica Núria Riera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials