El cicle de bandes tribut Xics’n’Roll arriba a Terrassa de la mà de la Casa de la Música La iniciativa debuta aquest diumenge amb un concert d'AC/DC i el desembre homenatjarà Michael Jackson

Cicle Xics'n'Roll

Nens i nenes durant un dels concerts del cicle compartint escenari amb els intèrprets | (c) Cases de la Música

La Casa de la Música de Terrassa incorpora per primera vegada a la seva programació el cicle Xics’n’Roll, un programa de concerts de grups tribut adaptats al format i l’horari familiar que acosten als més petits les formacions més importants de la història del rock. Aquesta temporada, Terrassa acollirà un concert tribut a AC/DC a càrrec de Sin City el proper diumenge 18 de novembre (11.30). De cara el mes de desembre, visitarà la ciutat l’espectacle de tribut a Michael Jackson I want you back el diumenge dia 16 (11.30). Tots dos espectacles tindran lloc a la Nova Jazz Cava. El cicle es va estrenar fa un any al Mercat de la Música Viva de Vic amb versions de Bob Marley, i , des d’aleshores, s’han fet tributs de grups com els Rolling Stones, U2, The Beatles o Queen.

Xics’n’Roll és una proposta molt innovadora pel que fa l’escena familiar, que permet a pares i fills compartir interessos i aficions. “Volem que els nens i nenes es familiaritzin amb l’experiència d’un concert de rock en una sala de concerts de veritat, tal i com ho faria un adult. Potser és més comú que els infants hagin anat a concerts de teatres o fins i tot al carrer, però al cicle s’inclouen sales que fins i tot fan sessions de discoteca, com la sala Salamandra d’Hospitalet”, explica la Núria Segovia, responsable de la Casa de la Música de Terrassa.

Els concerts comptaran amb l’animació del personatge Clio, que s’encarregarà de presentar la banda i explicar qui és el grup mitjançant anècdotes que arribin fàcilment als infants. Un tret destacat del cicle és la interacció entre els intèrprets i el públic, de manera que en alguns moments els músics baixen de l’escenari per tocar els instruments entre els assistents i, fins i tot, els nens poden pujar a tocar instruments inflables. A banda del concert, hi haurà zones de dibuix, globus i un photocall. “En tot el moment el concert està adaptat per al públic familiar i per fer-lo més atractiu per als nens, perquè se sentin estrelles del rock per un dia”, observa Segovia.

La rebuda del públic terrassenc a aquesta iniciativa ha estat molt positiva pel que fa la venda d’entrades dels primers concerts programats. La programació de la temporada 2018-2019 acollirà més de set bandes tribut de formacions com El último de la fila i altres que encara estan per confirmar. “Estem molt contentes i tenim moltes ganes que sigui una bona experiència i la gent vulgui repetir”, afegeix la responsable de la Casa de la Música.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xarxes socials