22 equips competeixen a la Final Nacional de Robòtica, a l’escola Vedruna Vall

 

Equip del Vedruna Vall a la Vex Robotics | © Escola Vedruna Valll

Equip del Vedruna Vall a la Vex Robotics | © Escola Vedruna Valll

L’escola Vedruna Vall acull aquest diumenge la Fase Final Nacional de la Vex Robotics Competition, un  campionat de robòtica educativa d’àmbit internacional, en el que l’escola de Terrassa participa amb 5 equips a la categoria Hig School, amb alumnes de 1r i 2n batxillerat; i un equip a la categoria University format  per exalumnes que van participar l’any passat i enguany repeteixen sota el paraigües de l’escola.

Un total de 118 alumnes formen els 22 equips que competiran diumenge. Els guanyadors de cada categoria de la Fase Final Nacional, passaran a la Fase Internacional. Durant el campionat els equips han de resoldre dos reptes, un de forma autònoma i un segon pilotat pels membres de l’equip. Els robots han de jugar una mena de partit de voleibol, en el que han de col·locar uns elements del joc al camp de l’equip contrari.  Així van sumant punts a la classificació i els equips amb menor puntuació van quedant eliminats.

Tot i ser una final Nacional a nivel de tota Espanya, enguany es dona la particularitat de que tots els equips que han passat a la Fase Final són catalans. Les fases prèvies de la competició van tenir lloc les dues darreres setmanes a Barcelona i Girona. La Final Nacional de diumenge és oberta al públic, pel que totes les persones interessades poden acostar-se a l’escola Vedruna Vall per seguir-la.

L’acte inaugural serà a les 10 del matí i hi participaran algunes colles de cultura popular com bastoners i castellers. Les competicions classificatòries seran de 10.15 a 14.30 h. a les 15.30 es reprendrà amb les eliminatòries en les dues categories. Les finals seran a les 17 h i l’entrega de premis i cloenda ales 17.30 h.

Els equips han de resoldre el repte en grup, i “cada un dels membres té un rol diferent que pot ser dissenyar el robot, programar-lo o elaborar la campanya publicitària del projecte”, explica Ismael Peràlvarez, adjunt a la direcció general de l’escola Vedruna Vall. I és que l’equip guanyador ha de preveure buscar col·laboradors per finançar el seu viatge per competir a la Fase Internacional. Els robots s’elaboren amb els components del sistema Vex Robòtics i la única restricció pel que a al disseny és que la seva base no pot exercir unes mides determinades.

L’escola Vedruna Vall treballa la robòtica com a metodologia d’aprenentatge des de fa 4 anys a tots els nivells, des de P3 fins a 2n batxillerat, ja que “ens permet fer treball experimental i col·laboratiu i apropar la ciència i la tecnologia als alumnes” puntualitza Ismael Perálvarez, “moltes professions del futur estaran vinculades al camp de la tecnologia i volen que els nostres alumnes estiguin preparats per exercir-les”, afegeix.

El projecte de robòtica de l’escola Vedruna Vall es treballa en horari lectiu per tal que tots els alumnes puguin participar, i es complementa amb activitats extraescolars que organitza l’AMPA per als nois i noies que volen aprofundir més.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.