4.000 persones van visitar la fira Esplay a Terrassa el passat cap de setmana [Amb galeria de fotos]

IMG_1793

Escena guanyadora del I Concurs Infantil de Diorames

Satisfacció entre els organitzadors de la fira Esplay, que ha omplert Terrassa de Playmobils aquest cap de setmana. El nombre de visitants ha crescut un 30%, arribant a les 4.000 persones al llarg dels dos dies. El moment és àlgid va ser dissabte a la tarda, quan van passar pel Recinte Firal 1.200 persones.

A Esplay es podien trobar 15 diorames gegants de temàtiques tan variades com l’antiga Roma, la batalla de Leipzig, la fauna salvatge, la prehistòria, els dinosaures o Egipte, entre altres, que “han millorat en quantitat i en qualitat”, valora Ignasi Puig, responsable de la Fira. També parades de venda de productes Playmobil, amb peces soltes, novetats i figures descatalogades. Una de les novetats de l’edició del 2017 ha estat la creació d’un diorama interactiu de temàtica marina, dinamitzat per Josep Virgós, de TotcCicks qui, a més de donar indicacions de com disposar els elements en aquest tipus de creacions, també ha explicat els diferents tipus de vaixells que hi eren representats. La galeria de Playmobils gegants i els dos personatges animats amb els que els assistents podien fer-se fotos també han estat un èxit, comenten els organitzadors.

GALERIA DE FOTOS DE LA FIRA ESPLAY TERRASSA 2017

[slideshow_deploy id=’4272’]

 

Esplay enguany també ha celebrat la primera edició del Concurs Infantil de Diorames, organtizat en col·laboració amb Abacus, amb 8 participants. El concurs “ha generat molta expectació i estem contents de com ha anat. Ara els col·leccionistes més joves ja saben que tindran un espai on mostrar les seves creacions” afegeix Ignasi Puig. El diorama guanyador ha estat ‘Summer time’, de Yahiza i Ainhoa Moreda, dues germanes de Sabadell que fins i tot han creat el seu avatar en forma de figureta de Playmobil i l’han inclòs a l’escena.  El segon lloc ha estat per a la ‘Granja-Hípica’ de l’Emma Serra, de Castellar del Vallès; i el tercer classificat ha sigut ‘Sat-Cat-1, el primer satèl·lit català’, del terrassenc Max Torres. Tots ells han rebut com a premi una bossa d’Abacus amb llibres i productes per a la construcció de diorames.

Els organitzadors ja han avançat que pensen en una tercera edició de la Fira Esplay a Terrassa consolidant el darrer cap de setmana de març per a la seva realització, ja que enguany valoren molt positivament el canvi de data respecte a la primera edició. Per al 2018 l’objectiu és créixer amb més diorames temàtics, més expositors que portin productes diferencials i originals per als col·leccionistes i amb més participació al concurs infantil de diorames. Van completar la fira inflables i llits elàstics i algunes food trucks que oferien menjar.

Des del seu llençament, al 1974, els Playmobil s’han convertit en una joguina present a moltes cases que continua fascinant als infants i a molts adults. La fira Esplay és una proposta itinerant, i des de la seva posada en marxa el setembre del 2015 ha passat per Granollers, Girona, Olot, Montblanc o Reus, entre altres poblacions. L’organitzen Smart Play, que desenvolupa les activitats i jocs de lleure educatiu, i Tot Clicks, responsable dels diorames i les activitats dedicades al col·leccionisme de la joguina. La iniciativa es planteja com un parc temàtic itinerant per a públic familiar, en el que es fomenta la coeducació i que els pares s’impliquin en el joc dels infants a través de les joguines de Playmobil, que sovint els són properes perquè també han jugat de petits. La primera edició d’Esplay a Terrassa, el maig del 2016, va aplegar 3.000 visitants.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.