5 contes per gaudir de la primavera amb els nens

El bon temps ja va arribant i amb ell les ganes de gaudir de la natura i la primavera amb els nens i aprofitar al màxim aquesta estació de l’any. Per això, des de Club Peques Lectores, et porto una selecció de contes que ens parlen de la primavera, dels canvis que es donen en les estacions o de la importància de cuidar el nostre entorn.

Però, a més, també trobaràs llibres per satisfer la curiositat dels petits exploradors i llibres amb moltes activitats per fer a l’aire lliure aquests dies. T’animes a deixar entrar la primavera a casa?

AL-PRAT‘Al prat’

Yokiko Kato, ed. Corimbo (de 2 a 5 anys)

Una meravella de conte, preciosament il·lustrat, on d’una manera molt bucòlica s’acosta al petit lector a totes aquelles sensacions que ens aporta la naturalesa en aquesta època de l’any: les plantes fent-nos pessigolles a les cames i les galtes, el vol de les papallones, el vent, l’olor de les flors… Senzill, tendre, preciós.

 

linus-estacions‘Linus i les estacions’

Susanna Isern, ed. Alba (de 3 a 6 anys)

Un conte molt tendre que ensenya als nens i nenes a distingir les diferents estacions de l’any a partir de la història d’un ratolí que decideix quedar-se a viure a les branques d’un cirerer. Des de l’arbre aquest entranyable personatge descobrirà com canvien les fulles, la llum i la vida amb el pas de l’any.

 

la-selva-del-peresos‘La selva del peresós’

Anouck Boisrobert, ed. Cruïlla (+5 anys)

Un conte pop-up amb una estètica molt original i un missatge educatiu sobre la importància de cuidar la naturalesa i com l’acció de l’ésser humà pot ser devastadora. Veiem al principi un bosc frondós i ple de vida i com aquest va desapareixent per l’arribada de les excavadores, fins que no queda més que un desert desolat. Per sort, encara hi ha esperança i la reforestació és possible amb esforç i dedicació.

 

 

inventari-dels-insectes-Cat_01 inventario-arboles‘Inventari il·lustrat dels insectes’ i ‘Inventario ilustrado de árboles’

Ed. Kalandraka (+6 anys)

Una fantàstica col·lecció de llibres de coneixements que són un autèntic regal per la vista i per la curiositat d’aquells petits exploradors que sempre caminen a la recerca de plantetes i animalets per estudiar. Uns àlbums il·lustrats per tenir sempre a prop i poder fullejar, tafanejar i identificar tots aquells tresors que els més petits troben a la naturalesa.

 

sin-pantallas‘150 actividades para jugar sin pantallas’

Asia Citro, ed. Juventud (+1 any)

Un llibre per no quedar-nos sense idees aquests dies i gaudir al màxim dels jocs de manipulació. A partir del joc i l’experimentació aquest llibre presenta 150 activitats per desenvolupar la creativitat i les habilitats motrius dels nens i nenes, però, sobretot, per divertir-se en família i deixar de banda les noves tecnologies. A més, no es requereix gran pressupost per poder fer les activitats proposades. Juguem aquesta primavera amb els nens?

Leave a Reply

Your email address will not be published.