5 maneres de distreure els nens als viatges

traveling-72151_640Sovint a les parelles, abans de convertir-se en pares, els agrada molt viatjar i ho fan habitualment. Però algunes d’elles, quan tenen criatures, deixen de fer-ho. A l’article anterior ja vam  explicar i demostrar que es possible seguir viatjant quan es té família (i a més és molt bo!). Alguns pares veuen un problema, sobretot quan s’ha de fer un desplaçament mitjanament llarg, i es qüestionen coses: com aguantarà el meu fill/filla 3 hores (o més) dintre d’un avió si no para quiet? Com li faré fer 6 hores de cotxe? Hauré de parar a cada moment?

Existeixen diferents alternatives per distreure els nens als viatges. Avui us explicaré 5:

1. Dibuixar i pintar: a quin nen no li agrada dibuixar o pintar? Sobretot si són petits! És un recurs que sempre funciona; no oblidem de ficar a la bossa una llibreteta, uns quants colors (nosaltres aprofitem aquells petits que regalen a alguns restaurants) i els tindrem una bona estona distrets.

Una bona idea és portar impresos dibuixos d’alguns dels llocs que es visitaran durant el viatge, d’activitats que es faran o relacionats amb el mitjà de transport que utilitzeu. I, a la tornada, els nens poden dibuixar experiències viscudes.

2. Mirar dibuixos i pel·lícules: això és una aposta segura. Al mòbil o amb una tablet (ben carregades de bateria i/o amb possibilitat d’endollar-lo a la corrent) farà que els mini-viatgers ni se n’adonin que passa el temps. Teniu en compte la possibilitat de que no tingueu connexió, així que no està de més portar coses guardades.

3. Llegir  i explicar contes: una altra activitat que als més menuts els encanta, i encara més si algun dels pares hi participa. Aquí tenim diverses opcions; si ja saben llegir i/o són una mica autònoms ho poden fer ells sols o sinó acompanyar-los en l’activitat.

I per què no explicar contes relacionats amb el nostre destí? Així els anirem generant curiositat per algunes de les coses que es visitaran.

vehicle-69771_6404. Dormir: si viatgeu amb petits que encara fan migdiada, una bona opció és fer coincidir determinats desplaçaments quan hagin de dormir; per exemple, per un trajecte en cotxe de 2 – 3 hores és una bona opció. I per a viatges més llargs es pot valorar viatjar de nit, sempre que sigui possible, és clar.

Si són més grans, és una bona opció sortir a última hora del vespre i que es posin a dormir en algun moment.

5. Música: cantar és molt divertit, sobretot si els pares també participen. Avui dia és molt fàcil emportar-nos la música allà on anem (usb’s, mòbil, altaveus Bluetooth…), així que aprofitem-ho.

Per suposat hi ha moltes més! Espero que aquestes alternatives us ajudin a tenir més idees; segur que trobeu opcions per a continuar viatjant sense que els vostres fills pateixin (molt) durant el viatge. Al final també s’ha de tenir una cosa clara: Si nosaltres acabem cansats quan fem un vol intercontinental no podem pretendre que ells estiguin com una rosa, quan a sobre tenen un munt d’energia que cremar!

Realment penseu que val la pena condicionar un viatge a algun lloc fantàstic per tenir algunes hores una mica incòmodes? Apliquem algunes tècniques per distreure els nens als viatges, que els hi passin el més ràpid possible i llestos!

A continuar viatjant!

Leave a Reply

Your email address will not be published.