Així serà el Nadal 2021 a Terrassa La ciutat recupera els trenets, la pista de gel i l'encesa de llums amb un pessebre millorat

REDACCIÓ | Nadal torna amb força a Terrassa després de dos anys pandèmics amb molt poca activitat. La ciutat aposta per una programació nadalenca més inclusiva i intergeneracional que s’estendrà per als set districtes. Les novetats d’aquest any són més enllumenat als barris amb un guarniment millorat com el pessebre, la tornada de la pista de gel i els trenets estendran la seva ruta per arribar a tots els barris. A més, hi ha més activitats per a famílies i nens i nenes

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ho ha definit així: “el Nadal 2021 ha d’esdevenir un moment de retrobada, on es puguin recuperar les reunions familiars i d’amistats i moltes de les activitats al carrer”. Cal recordar que totes les activitats estaran sotmeses a les mesures sanitàries contra la COVID-19 que dicti el PROCICAT. 

El Consistori ha destinat 227.000 euros en l’enllumenat i la decoració nadalenca. La ciutat comptarà amb més de 700 punts de llum i s’afegiran 4 elements en 3D que s’instal·larà als carrers del centre històric. També s’instal·laran set rètols lluminosos amb les lletres TERRASSA a diferents indrets, cinc més que l’any passat, així com 10 rètols lluminosos amb la frase ‘Bones Festes’. 

L’encesa de l’enllumenat nadalenc i de l’avet de Nadal serà el 27 de novembre a la tarda. La instal·lació de l’Avet de Nadal de 12 metres d’alçada ha sigut un èxit i ja es pot veure al Raval de Montserrat. A més, també s’han instal·lat cinc arbres metàl·lics i lluminosos a diferents punts de la ciutat. El mateix dissabte tindrà lloc la inauguració del tradicional Pessebre que enguany es consolida a la plaça Vella. Com cada any, el conjunt representarà un petit temple romà en una situació molt precària i gairebé en runes. 

Els trenets passejaran per tots els barris terrassencs

La ruta del tren nadalenc, aquest cop, recorrerà tots els barris de la ciutat. El trenet del centre històric que circularà del 23 de desembre al 4 de gener. Pel que fa a la resta de la ciutat, l’Ajuntament torna a impulsar el trenet als barris, que enguany arribarà a dos àmbits més de Terrassa: Poblenou-Zona Esportiva i Can Roca i Can Parellada. El trenet als barris circularà entre el 18 de desembre i el 4 de gener per Can Palet, Cementiri Vell, Plaça Catalunya, Escola Industrial i Vallparadís, Ca n’Anglada i Egara, Sant Pere Nord i Sant Pere, Les Arenes, La Grípia i Sant Llorenç, Poble Nou-Zona Esportiva i Can Roca, La Maurina i Ca n’Aurell, i Can Parellada, estant dos o tres dies a cada zona. 

La pista de gel torna a ser aquí

La Plaça Nova tornarà a ser protagonista amb la pista de gel. La pista estarà en funcionament des del 26 de novembre fins al 9 de gener i tindrà una capacitat de 80 persones, subjecte a canvis pel PROCICAT. A la pista hi haurà elements per a facilitar el patinatge i l’accés a la pista a persones amb capacitats diverses i diàriament, hi haurà una franja horària de dues hores sense música per a adults i infants amb trastorns de l’espectre autista o amb dificultats per gestionar els ambients sorollosos.

El preu del tiquet serà de 5 euros (inclou 30 minuts de patinatge, patins i casc) i hi haurà entrades amb descompte a 3 euros, que només es podran utilitzar de dilluns a divendres, segons horaris de la pista, cada dia dies excepte els dissabtes, diumenges i festius. 

Mercats nadalencs especials

La Fira de Santa Llúcia torna a la plaça Vella del 2 al 20 de desembre. A més, la Fira d’Hivern de l’Associació d’Artesans de Terrassa retorna a la Rambla d’Egara del 18 de desembre al 6 de gener. 

Com a novetat, arriba el MAD Terrassa ( Mercat d’Art i Disseny) a la plaça de la Torre del Palau el dissabte 11 de desembre (de 10 h a 22 h) i diumenge 12 de desembre (de 10 a 19).  És un punt de trobada per a totes les persones, professionals i emergents, vinculades a la il·lustració, disseny i artesania, i tindrà lloc dos cops a l’any: al Nadal i a la primavera

Més activitats familiars i infantils 

Una de les principals novetats és l’àmplia oferta d’activitats per a famílies i nens i nenes. El Museu de Terrassa organitzarà activitats d’aquest caire entre el 18 de desembre i el 5 de gener i a les xarxes de biblioteques públiques de l’1 de desembre fins al 5 de gener. 

D’altra banda, aquest any el Juguem+ tornarà a sortir al carrer amb més activitats que l’any passat, amb un programa que inclou propostes culturals i d’animació,  activitats esportives i també espais de jocs tradicionals que fomentin les trobades intergeneracionals. Entre el 29 de desembre i el 4 de gener, la programació passarà per diferents places públiques d’arreu de la ciutat, el Parc de Sant Jordi i el Centre Cívic Montserrat Roig.

No es perden les activitats tradicionals nadalenques

Del 10 al 22 de desembre arriben els Sons de Nadal, música en directe de les corals i grups vocals al cor de la ciutat (a l’atri de l’Ajuntament i a la Torre del Palau). També es celebraran aquelles activitats tradicionals que formen part del cicle nadalenc: Pastorets, Quinto, Home dels Nassos, trobades de corals, Concerts de Nadal i la Runneada de Cap d’any. 

Així serà la Cavalcada de Reis

El Reis d’Orient ens tornaran a visitar i a repartir il·lusió als carrers de la ciutat. El 26 de desembre, arribarà el Patge Xiu-Xiu i visitarà diferents barris
de la ciutat fins el 4 de gener. Els Reis arribaran al districte 4 el dia 5 de gener, on a partir de les 16h hi haurà la Festa de Benvinguda amb les actuacions de Miqui Giménez, Bastoners de Terrassa i diferents entitats del districte. Després es donarà pas a la Cavalcada, circulant pels carrers de la ciutat. Una Cavalcada sense animals ni persones amb la cara pintada i per primera vegada, estarà oberta a la participació de la ciutadania omplint una butlleta i el 18 de desembre es farà un sorteig entre els candidats. 

Activitats inclusives per a la gent gran

Les noves activitats proposades també estan enfocades a promoure les trobades intergeneracionals per a persones en situació vulnerable o de soledat no volguda. Aquestes són Pedalant el Nadal sense edat, on voluntaris podran portar amb tricicles a persones grans per ensenyar el guarniment de Nadal i les llums per diversos barris. També es farà el dinar de Nadal per a persones gran en soledat no volguda, exposició de fotografies antigues de Nadal i un plat buit a la taula. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.