Els Bastoners de Terrassa segueixen celebrant el 40è aniversari Més de 500 alumnes han gaudit d'una jornada bastonera amb representants de la colla

REDACCIÓ | Amb motiu del 40è aniversari de la recuperació dels balls dels Bastoners de Terrassa, la colla duu a terme diverses activitats per difondre i compartir els seus balls amb diversos col·lectius del municipi. Al llarg dels darrers mesos, joves de la colla, han realitzat tallers pels Instituts i centres d’educació secundària del municipi.

 
Concretament, hi han participat 511 joves dels centres Escola Tecnos, Creixen Terrassa, Escola Ramon Pont, Institut Escola Sala i Badrinas, Institut Escola Pere Viver i Institut Montserrat Roig.
 
Un dels objectius del projecte ha sigut ensenyar el mateix ball a tots els joves (el ball de les Corrandes) per tal que el jovent terrassenc, independentment del centre al que estudiïn, poguessin ballar de manera conjunta un ball alguns dels joves s’han animat a formar part de la colla dels Bastoners de Terrassa. Els tallers han estat subvencionats per l’Ajuntament de Terrassa, per tal de col·laborar amb la colla amb el seu 40è aniversari.
 
A més, s’ha decidit crear una exposició fotogràfica itinerant sobre les vivències i història dels Bastoners terrassencs. Es va inaugurar el 10 d’abril i ja ha visitat l’Institut Montserrat Roig, l’Escola Heura i l’exposició de Cultura Popular de la Festa Major al Recinte Firal.
 
De cara al setembre es preveu més itinerància a diferents centres educatius de la ciutat ja que s’han creat unes maletes pedagògiques per a diverses edats d’infantil i primària amb un recull de propostes didàctiques, jocs i material divers per gaudir del ball de bastons a l’aula, a més de poder realitzar de tallers i xerrades educatives.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.