La Casa de la Música de Terrassa ofereix un Casal infantil de Nadal amb activitats musicals

Banner casal infantil nadal 2015_petitterrassaA partir del 23 de desembre la canalla tindrà vacances de Nadal a l’escola i  moltes famílies busquen casals i activitats que ells puguin fer mentre els adults són a la feina. Una opció molt interessant és el Casal infantil de Nadal amb activitats musicals que organitza  la Casa de la Música de Terrassa adreçades a infants de 3 a 12 anys. Tindran lloc del 28 al 31 de desembre de 9 a 13 h, a ‘El Vapor’ (C. Mare de Déu dels Àngels, 76, local 2).

Aquest casal infantil de Nadal, que s’ofereix per primera vegada, inclou 4 tallers musicals (no és necessari que els infants estiguin acompanyats d’un adult) i dos concerts (el 29 i 30 de desembre, després del taller) als que els adults s’hi podran afegir si ho desitgen. Els concerts també estan oberts a nens i adults que no facin els tallers però vulguin assistir-hi.

Quines activitats es faran cada dia?

Dilluns 28 de desembre  – ‘Taller de percussió’ (de 9 a 13 h)


Tot coneixent diferents ritmes d’arreu del món, quins instruments s’utilitzen per tocar-los i practicant com es toquen, els infants treballaran aspectes de motricitat i expressió artística i corporal. Durant el matí es realitzaran diversos jocs i activitats, així com un taller impartit per dos músics experts en percussió: l’Anna Tobias i Sabater (Baixista i percussionista) i l’Angelo Manhenzane (Percussionista i bateria)

Dimarts 29 de desembre – ‘Taller de danses’ (de 9 a 11.30 h) + Espectacle ‘Alça Manela!’ (d’11.30 a 13 h)


Aquest dia el taller comptarà amb la participació del grup de dansa Factoria Mascaró, format per cinc ballarins de diferents edats i amb bagatges diversos, dirigit per Quim Serra. El seu interès és mostrar el llenguatge de la dansa experimentant amb noves formes d’expressió del ball, lligant les propostes amb la quotidianitat i la gestualitat d’avui, però també conservant les fonts de la dansa popular i tradicional. Tot coneixent diferents danses d’estil tradicional i contemporani, els infants treballaran aspectes de motricitat i expressió artística i corporal.

La darrera part del matí els artistes de la Factoria Mascaró oferiran l’espectacle de dansa ‘Alça Manela!’ en el que repassaran diferents danses amb la participació del públic. Serà una mostra de les diferents maneres de ballar que hi ha a Catalunya.

Dimecres 30 de desembre – ‘Taller de jocs musicals’ (de 9 a 11.30 h) + Espectacle ‘Zum’ (d’11.30 a 13 h)


El grup La Tresca i la Verdesca, tots uns especialistes en el tema, participaran en el taller de jocs musicals de dimecres. Són un trio de músics juganers, apassionats per la seva feina i per crear espectacles que facin passar una bona estona a petits i grans gaudint de la música amb molt bon humor.

Després del taller els de La Tresca i la Verdesca oferiran ‘Zum’, un espectacle musical d’animació amb cançons i danses, de proposta participativa i dirigit a públic familiar. El repertori és de creació i composició pròpies del grup, format per tres abelles que canten i toquen molts instruments i que us faran participar, ballar i gaudir de la música i el moviment.

Dijous 31 de desembre  – ‘Taller de construcció d’instruments musicals amb materials reciclats’ (de 9 a 13 h)


Els nens i nenes podran experimentar que molts materials que habitualment llencem a les escombraries es poden reutilitzar per a altres funcions, com fabricar-se ells mateixos un instrument musical durador i de certa qualitat sonora.  Al mateix temps, desenvoluparan l’enginy i gaudiran de crear amb les seves mans i de la música. Es faran servir materials com canyes de refresc, xapes, branquetes, pots variats, gomes elàstiques, globus, llegums, tubs de cartró…

Preus i inscripcions

El preu dels tallers és de 5€ per infant i dia. Inclou el monitoratge i tot el necessari per al desenvolupament de l’activitat. L’entrada a cada un dels concerts val 5€ per persona. Les inscripcions ja estan obertes i poden ser per al casal complet o per 1, 2 o 3 dies. S’han de fer per correu electrònic a terrassa@casadelamusica.cat, per telèfon al 669 482 723 o a través de la web de la Casa de la Música. Les places són limitades.

Els nens es poden quedar a càrrec de monitors especialitzats durant tota l’activitat (taller o taller+concert). Els pares o tutors hauran de signar l’autorització pertinent. Els dies 29 i 30, als infants que no es quedin als concerts se’ls haurà de recollir a les 11.30 h. Cada taller s’adaptarà a les edats i necessitats dels participants. Hi haurà un espai de jocs entre les diferents activitats del matí i es farà una pausa per a l’esmorzar, que cada infant ha de portar de casa.

Aquest nou casal infantil de Nadal neix amb l’objectiu d’acostar la música als infants a través de jocs, tallers i activitats de percussió i de dansa. Poden participar nens i nenes independentment del seu nivell de coneixements musicals ja que es treballarà la música de forma lúdica i divertida perquè la finalitat és que els nens aprenguin a gaudir d’aquesta forma d’expressió artística i vegin les satisfaccions i possibilitats de creixement que els aporta a tots els nivells. Els responsables de la Casa de la Música de Terrassa es plantegen aquest objectiu com a resposta a la situació actual, en què es vol treure pes als ensenyaments musicals a l’escola i en que les activitats extraescolars més valorades semblen ser les relacionades amb l’esport.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.