Comencen els espectacles de carrer del 9è Festival de Circ de Terrassa

Un dels espectacles de la darrera edició del Festival de Circ de Terrassa | ©Petit Terrassa

Un dels espectacles de la darrera edició del Festival de Circ de Terrassa | ©Petit Terrassa

El 9è Festival de Circ de Terrassa, que va començar diumenge passat amb l’espectacle Mur al Centre Cultural Terrassa, continua dimarts amb els primers espectacles de carrer als escenaris de la plaça de l’Assemblea de Catalunya, al barri de La Maurina. Fins dijous 7 de setembre tindran lloc 9 espectacles, a més de tastets de circ als matins i una sessió de contes a la Biblioteca del Districte 4.

Del 5 al 7 de setembre s’han programat 3 espectacles diaris als dos escenaris que s’habiliten a la plaça. Un situat al carrer Infant Martí, que es reserva per a “propostes molt canyeres perquè és un espai complicat per dimensions i ubicació, i aquest tipus d’espectacles atreuen molt l’atenció del públic”, comenta Enric Petit, responsable de Tub d’Assaig, organitzadors del Festival. I el segon l’escenari de la Xemeneia, just a sota d’aquest emblema arquitectònic de la plaça, en el que es faran el primer i el darrer espectacle de cada dia.

Els tres espectacles que obriran cada vespre del festival a La Maurina seran a les 19h a l’escenari de la Xemeneia i tots ells tenen en comú que són duts a terme per solistes. Els responsables de Tub d’Assaig comenten que és per motius de logística i optimització de recursos, ja que així han pogut arribar a programar 9 espectacles. Dos d’ells són sense paraules: WoooW, que barreja circ, màgia, humor, gest i improvisació el dimarts i Sin remitente, dimecres, que repassa en clau de circ-teatre i humor les peripècies d’un carter. Dijous El senyor de les baldufes farà un viatge per la història del circ a través del seu petit gran troupe de trompos i virolles.

El segon espectacle de cada vespre serà a les 20.30 h a l’escenari del carrer Infant Martí, que enguany comptarà amb il·luminació. Dimarts a El apartamento tres companys de pis conviuen i trenquen la rutina afegint un polsim del millor circ a les tasques quotidianes. Aquest espectacle de la companyia lleonesa Cirk About It ha rebut el premi al millor espectacle de carrer a la darrera fira FETEN.  L’endemà, dimecres, els Malabreikers combinen malabars, acrobàcia i molt humor amb un regust a retro-break. I dijous Breaking point combina poesia i tècnica amb la corda fluixa, el monocicle i el violí.

A les 22h l’escenari de la Xemeneia acollirà els darrers espectacles de cada dia. Dimarts la companyia brasilenya Circo no Ato portarà A salto no alto, un espectacle de circ contemporani que reflexiona sobre el consumisme de la nostra societat. Dimecres els terrassencs Circ Pistolet presenten Quan no tocàvem de peus a terra, que recorda les tardes tardes de jocs i bones estones de la infància. Dijous una Gran gala internacional serà la cloenda del 9è Festival de Circ de Terrassa. Presentada, com tot el festival, per el Gran Rufus, portarà artistes d’arreu del món en diverses disciplines del circ.

La Biblioteca del districte 4, a la mateixa plaça de l’Assemblea de Catalunya, també s’afegeix al Festival amb una sessió de Contes pel Circ dimecres a la tarda, i una mostra de llibres i documents relacionats amb el circ per a petits i grans.

A més de ser espectadors, els nens i nenes tindran també l’oportunitat d’aprendre i practicar algunes tècniques de circ als Tastets de circ, uns tallers de diferents disciplines que enguany es tornen a oferir en horari de matins després de la bona acollida del canvi d’hora de la darrera edició.

L’associació Circ Tub d’Assaig organitza i dirigeix el Festival de Circ de Terrassa des dels seus inicis. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa i Jordi Flores, regidor de Cultura valora molt positivament el “creixement en quantitat, qualitat i professionalitat del festival, que ja és una proposta consolidada a Terrassa”. El Centre Cultural Terrassa també dona suport al Festival programant l’espectacle inaugural que forma part i obre, alhora, la seva temporada de circ “ja fa 6 anys que com a equipament vam decidir apostar pel circ amb una temporada anual estable a sala, a més de la nostra participació al festival”, remarca Toni Aliaga, responsable de la programació de circ.

L’Associació de Veïns i comerciants de La Maurina i el Mercat de la Independència també col·laboren en aquesta activitat.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.