El mNACTEC celebra el Dia Internacionals dels Museus amb una Cursa Solidària, portes obertes i activitats especials

Exposició 'Leonardo Da Vinci: el geni i els invents' al mNACTEC| (c) Carla Gorina

Exposició ‘Leonardo Da Vinci: el geni i els invents’ al mNACTEC| (c) Carla Gorina

El dijous 18 i el dissabte 20 de maig el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) celebra el Dia Internacional dels Museus, que aquest any arriba amb una novetat molt destacada: la Cursa Solidària del mNACTEC. Es tracta d’una prova popular que tindrà lloc el dissabte a les 9.30 h i que permetrà recorrer i descobrir indrets diferents del museu unint patrimoni, esport i solidaritat.

La Cursa Solidària del mNACTEC està organitzada conjuntament amb el Centre Excursionista de Terrassa i commemora el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona de l’any 1992. Serà un recorregut popular i no competitiu de 4 km per diferents espais de l’interior del museu incloent les voltes de la teulada i alguns espais que no són visibles habitualment i pels carrers adjacents. Hi pot participar tothom, incloses les famílies amb nens i nenes a partir de 8 anys (acompanyats d’un adult responsable).

La inscripció a la cursa té un cost de 5 euros per participant, que es destinaran íntegrament al Moviment Olímpic Solidari, un projecte per fomentar els valors de l’olimpisme i la pràctica de l’esport en els infants amb risc d’exclusió social. Tots els participants seran obsequiats amb una samarreta de la cursa i un esmorzar, en acabar-la.

La mateixa setmana de la Cursa, el mNACTEC farà jornada de portes obertes els dies 18 i 20 de maig per celebrar el Dia Internacional dels Museus. El dijous 18 de maig l’entrada al museu serà gratuïta de 9h a 18h i el dissabte 20 de maig, durant la Nit dels Museus, les portes obertes seran de 19h a 1h de la matinada. Durant aquesta nit es faran diverses activitats, com la passejada nocturna per les voltes, visites guiades a l’exposició sobre els invents de Leonardo Da Vinci i l’espectacle ‘Monòlegs científics‘.

L’exposició Leonardo Da Vinci: el geni i els invents, serà al mNACTEC fins el 30 de juny de 2017. S’han esgotat les places per a totes les activitats de Da Vinci: “vam treure les activitats a la pàgina web a finals de març i es van esgotar totes les places gairebé al moment“, assegura Bifet. La mostra ha significat un gran reclam de públic per veure els enginys de Leonardo i les dades apunten que “els mesos de març i abril de 2017 hi ha hagut 7.940 visitants més que en els mateixos mesos de l’any 2016”, indica Bifet. “És una ocasió única per veure les maquetes de Leonardo da Vinci a mida real, moltes de les quals no s’havien fet mai, i això té un ressò important en aquest museu”, argumenta.

A més, els mesos de maig i juny el mNACTEC té programades diverses activitats familiars per descobrir totes les exposicions temporals i permanents amb els petits de casa. Les més destacades són les següents:

El dissabte 27 de maig, a les 18h., Contacontes d’astronomia (de 4 a 8 anys), explicat per la rondallaire i actriu Mireia Pascual. Aquesta sessió lúdica i educativa de contes per aprendre astronomia amb els més petits de la casa és una de les activitats més destacades, “és la segona vegada que fem aquesta sessió de contes, que va tenir molt d’èxit en la primera edició”, assegura Roser Bifet, responsable de comunicació al mNACTEC. Es tracta del conte sobre astronomia “En Jan descobreix que és una estrella” i és la història d’un nen curiós, divertit i  intel·ligent, el Jan, a qui li agrada descobrir coses noves i a qui li agrada tant el cel, que es passa les nits mirant-lo.

El diumenge 11 de juny, a les 13h, Demostració d’alta tensió a la Gàbia de Faraday (a partir de 7 anys). És una oportunitat per veure com es posa en marxa aquesta gàbia, cosa que només succeeix en dies puntuals, o en visites guiades a l’exposició de l’Energia. La gàbia de Faraday és una sala d’electricitat en alta tensió que ajuda a entendre com es produeixen les descàrregues elèctriques.

El diumenge 18 de juny, a les 12h, Juguem amb el cos (de 4 a 8 anys), un taller teatralitzat participatiu en el que els  infants descobreixen les diferents parts del cos a partir de dinàmiques d’expressió corporal amb pilotes, cordes o teles, tot seguint l’explicació d’un conte. L’activitat inclou la visita a l’exposició ‘El cos humà. Com sóc jo?’.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.