Dilluns ple d’activitats infantils a la Festa Major de Terrassa

El parc de Vallparadís acull el dia gran de la Festa Major Infantil, i a la tarda se celebrarà la 1a Cercavila Infantil amb la canalla de 10 grups de Cultura Popular

drac infantil

El dilluns de Festa Major a Terrassa és tradicionalment un dia especialment dedicat als infants amb la celebració del dia gran de la Festa Major Infantil al parc de Vallparadís. I enguany ho serà encara més, ja que s’incorpora una nova activitat amb la canalla com a protagonista: la Cercavila Infantil de Festa Major dels grups de Cultura Popular, que tindrà lloc per primera vegada dilluns a la tarda.

La proposta sorgeix de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i tradicional de Terrassa, amb l’objectiu que “els petits de les diferents colles siguin els protagonistes d’una activitat dins la Festa Major realitzada per ells, com ja es fa, per exemple, a Tarragona amb la Santa Tecla Petita o a Berga amb la Patum Infantil”, comenta Ramon Codines, president de la Coordinadora.

A la primera edició de la Cercavila participaran 10 dels grups de Cultura Popular que tenen secció infantil: de foc com el Drac Infantil de Terrassa, el Bitxo del Torrent Mitger, la Colla Jove Diables de Sant Llorenç i la Colla de Diables Balrogs; la canalls dels Castellers de Terrassa i els Minyons de Terrassa; els Geganters de Terrassa, els Bastoners de Terrassa, la Cuca Japonesa i l’Esbart Egarenc.

Els infants de les diferents colles faran actuacions realitzades totalment per ells, i “els adults que els acompanyin estaran en segon terme, ja que els autèntics protagonistes són els nens i nenes, fins i tot ens agradaria que en properes edicions els nens poguessin també tocar la gralla i els tabals i posar música a les diferents actuacions”, explica Ramon Codines. La proposta de realitzar una  Cercavila Infantil “ha rebut molt bona acollida per part de les diferents colles de la Coordinadora i tot el recolzament de l’Ajuntament”, afegeix Codines.  Podeu consultar el recorregut de la Cercavila i el detall de les actuacions aquí.

Dia gran de la Festa Major Infantil al parc de Vallparadís

Després de dues tardes intenses dissabte i diumenge, el Parc de Vallparadís torna a acollir dilluns el dia central de la Festa Major Infantil, amb activitats durant tot el dia. Obrirà la festa la tradicional xocolatada, i seguiran activitats i tallers de les entitats culturals i esportives.

Hi destaquen les activitats culturals de “La Mainada al Museu” Cartoixa de Vallparadís, on els nens de 3 a 6 anys podran escoltar contes de princeses, o conèixer les històries de l’arqueòloga Puig. També hi trobareu un racó de contes en anglès els espectacles ‘L’home circ’ i l’itinerant ‘Dia’n’Rumbia’, una gran festa sobre rodes  amb la que en Jaume Ibars creuarà el parc de nord a sud per portar a tots els infants a l’esperada festa de l’aigua, que clou les activitats del matí.

Durant el matí, també podeu aprofitar per visitar el Castell Cartoixa o les esglésies de Sant Pere, que fan jornada de portes obertes. El trenet de Vallparadís també farà circulacions especials.

A la tarda els petits tindran diferents espais de jocs com l’Apilatestos, el Petit Mercat, Jocs Gegants o un espai per construir castells de sorra, i els petits de 0 a 3 anys l’Ixmenuts per jugar i potenciar la psicomotricitat.

L’objectiu de la Festa Major Infantil és “que els nens i nenes s’ho passin bé i gaudeixin, i oferir propostes variades per a totes les edats”, comenta Ricard Torrents, responsable de La Xarxa de Terrassa, entitat organitzadora de la festa. Aquest any és destacable l’espectacle ‘També rosa i blau’, amb tres contes relacionats amb la igualtat de gènere, que es podran veure a les 17 i les 18 h. Durant la tarda també es podrà veure una versió molt personal del conte de La Caputxeta Vermella. El fi de festa anirà a càrrec d’en Jaume Ibars i els Trastos Band, que acomiadaran en Xuli-vert fins a l’any vinent.

Baixada d’Andròmines i portes obertes al mNACTEC

Dilluns a la tarda també té lloc una activitat que es va consolidant a la Festa Major de Terrassa, amb alta participació de famílies. És la Baixada d’andròmines que arriba a la 5a edició mostrant tota la inventiva de grups d’amics i famílies per fabricar ginys rodants i fer-los funcionar aprofitant la força de la gravitat i dels pedals i baixar el carrer de la Rasa fins a la Rambla.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica també fa activitats especials durant la Festa Major. Dilluns al matí hi haurà jornada de portes obertes, amb passejades per les voltes de la teulada i visita teatralitzada a l’exposició sobre Leonardo da Vinci.

Dimarts al vespre, la Gran Gala de circ de Festa Major és una altra cita esperada pels petits i petites. La Cia. Tub d’Assaig portarà els millors números i artistes nacionals i internacionals a l’escenari de la plaça Vella.

Podeu consultar totes les activitats infantils i familiars de la Festa Major de Terrassa 2017 a la nostra agenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.