Els Egara Cops Walkers organitzen la primera Mostra Solidària de Seguretat i Emergències

mostra emergencies 4
Dissabte 11 de març els Egara Cops Walkers organitzen la primera Mostra Solidària de Seguretat i Emergències. Aquesta acció té un doble objectiu, d’una banda donar a conèixer, especialment als infants, els recursos que els ciutadans del Vallès tenen a disposició en cas d’una emergència lleu o greu. I, alhora, es volen recaptar fons per a dues entitats de Terrassa que lluiten contra malalties minoritàries que afecten a infants, Cors Lluitadors de Duchenne i Sanfilippo Barcelona, i per als projectes internacionals d’Oxfam Intermón.

Tots els cossos  de seguretat i emergències que participaran dissabte a la primera edició de la Mostra muntaran alguns dels equips que utilitzen habitualment i faran exhibicions i tallers infantils. Així, Creu Roja portarà un hospital de campanya i un alberg provisional per a grans catàstrofes. El SEM (Servei d’Emergències Mèdiques) tindrà dues ambulàncies; la Policia Municipal de Sabadell i la Guardia Civil estaran amb les seves unitats canines especialitzades en rescat i els Bombers de la Generalitat faran una exhibició d’excarceració dels ocupants d’un vehicle sinistrat.

L’Exèrcit de Terra muntarà una pista d’obstacles de 25 metres per a infants i l’ADF (Agrupació de Defensa Forestal) tindrà un furgó que és centre de comandament avançat. També participaran la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals, Protecció Civil i una Unitat Militar d’Emergències amb base a Saragossa, que es desplaça per tota Espanya en cas d’emergència de caràcter greu. Per als joves i adults, a més, hi haurà un circuit d’Airsoft. Tots els cossos de seguretat i emergències presents mostraran als assistents, i especialment als infants, tot el material de que disposen ja que un dels objectius és que els nens i nenes els coneguin i els sentin propers, perquè aprenguin que hi poden recórrer en cas de necessitar-ho.

mostra emergencies

L’horari de la mostra és de 9.30 a 14 h al matí, i de 16 a 21 h a la tarda. L’entrada de matí o de tarda costa 4€ per persona, però també es pot comprar una entrada per a tot el dia per 6€ per persona. Amb l’entrada està inclosa la participació il·limitada en totes les activitats, pistes d’obstacles i tallers. L’import íntegre de les entrades venudes es destinarà als tres projectes solidaris: les línies d’investigació de Sanfilippo Barcelona i Cors Lluitadors de Duchenne, a més d’Oxfam Intermón.

Egara Cops Walkers està format per policies de Terrassa que es van aplegar el 2015 per participar a la Oxfam Intermón Trailwalker, un desafiament esportiu que consisteix a recórrer 100 km en un màxim de 32 hores. No és una cursa de relleus ni cal fer-la corrents, ja que es pot acabar caminant. L’important és que els quatre membres que formen cada equip han de començar i acabar junts. Per participar en aquesta marxa cada equip ha de fer un donatiu de 1.500€ que es destina als projectes internacionals d’Oxfam Intermón. Els Egara Cops Walkers van organitzar activitats per recaptar els aquests diners, amb tant èxit que van superar la xifra prevista i van decidir dedicar tot el que superava els 1.500€ a altres entitats solidàries de la ciutat. El 2016 van decidir que tota la recaptació dels actes solidaris (excepte els 1.500€ de donatiu a Oxfam Intermón) es destinarien a entitats de Terrassa que treballin per les malalties infantils.

Els Egara Cops Walkers organitzen les seves activitats solidàries de gener a abril de cada any. El 2017 ja han fet l’espectacle familiar Cantamagia, al teatre dels Salesians i una sessió de monòlegs al Centre Cultural Terrassa. La Mostra Solidària de Seguretat i Emergències és el tercer esdeveniment que preparen. El quart i darrer d’enguany serà una caminada solidària el dia 19 de març, amb sortida de Can Parellada. Tindrà un recorregut de 7 km i 200 m apte per a totes les edats i accessible per a famílies amb nens (amb cotxets no, ja que transcorre per camins de terra).

Leave a Reply

Your email address will not be published.