El Consell Comarcal del Vallès Occidental llança un programa de Turisme educatiu sostenible 'Descobreix, Aprèn i Explora!' són les noves propostes per a promocionar el turisme de proximitat

L’acte de presentació del programa | Cedida

REDACCIÓ | El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha presentat un nou programa de Turisme Educatiu per a promocionar el turisme de proximitat en el marc de les mesures per al desenvolupament sostenible del territori. El programa està dividit en les tres eixos —Descobreix, Aprèn i Explora!— destinades a l’alumnat, el professorat i les famílies i es basa l’oferta de propostes i activitats que realitzen les empreses del sector a la comarca. 

L’acte de presentació del programa es va desenvolupar la setmana passada a Terrassa i va comptar amb l’assistència de representants dels ajuntaments, empreses del sector, entitats i institucions que treballen en l’àmbit del turisme, de l’educació de l’oci familiar. Hi van participar el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez; el diputat de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega; el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa, Pep Forn, el director dels serveis territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, i l’editor del programa informatiu per a infants de TV3, InfoK, Jordi Aguilera, entre d’altres. 

Pel president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez el Vallès té “una gran necessitat d’impulsar el turisme des de diferents vessants” i amb aquest projecte es tracta d’arribar a la comunitat educativa, a les empreses i gestors d’activitats culturals i també, a les famílies. “Es tracta d’un programa de turisme educatiu innovador que prioritza l’educació dels infants en els diferents contextos, escenaris, entorns on passen part de la seva vida: l’escola i la família”, resumeix el president comarcal. 

Descobrir el Vallès

La proposta Descobrir el Vallès és un programa adreçat a les escoles, que forma part de la guia d’activitats educatives del Consell Comarcal. Per aquest programa ja hi han passat ja més de 1.500 escolars de 23 centres educatius diferents de la comarca. Quan una escola aposta per Descobrir el Vallès, els seus alumnes descobreixen els diferents recursos turístics d’una manera participativa i vivencial mitjançant el patrimoni intangible de la comarca. I ho fan representant ells mateixos llegendes ubicades en recursos, llocs i personatges emblemàtics de la comarca com el Camí dels Monjos o les dones d’aigua de Collserola, entre d’altres.

Aprèn al Vallès

El producte Aprèn al Vallès neix per a donar a conèixer l’oferta d’oci formatiu de la comarca, donar suport a les empreses culturals i als recursos educatius i alhora facilitar una eina de treball en xarxa a la comunitat educativa. El resultat és una plataforma que uneix els dos actors: les empreses organitzadores de les activitats i els educadors. La plataforma també permet reservar les activitats, comunicar-se amb els seus organitzadors o gestors, avaluar-les i recomanar-les a altres docents, entre d’altres funcions. Tant els gestors d’activitats com els docents que es donen d’alta a  compten amb vídeotutorials per ajudar-los a informar les activitats, fer i gestionar reserves i realitzar comentaris. 

Explora el Vallès

Pel que fa a Explora el Vallès, es tracta d’una guia turística i educativa pensada per a les famílies i per tal que aquestes puguin conèixer i gaudir de la variada oferta de la comarca en matèria de turisme familiar. Seguint les indicacions de la guia es poden fer descobertes de patrimoni, tant cultural com de natura, així com accions de sensibilització i preservació a qualsevol dels municipis vallesans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.