Èxit d’inscripcions a les activitats educatives ambientals del Consorci Residus Vallès Aquestes propostes s'inclouen a la Guia Educativa del Consell Comarcal sobre drets energètics i energies renovables

REDACCIÓ | Dues setmanes després de l’inici del curs, ja s’han fet més de 600 reserves a les activitats educatives que el Consorci Residus Vallès ofereix als centres de la comarca. De moment, es preveu la participació de més de 14.000 alumnes a diferents activitats a l’entorn de la sostenibilitat, una xifra que ja s’acosta a les que es donaven abans de la pandèmia. 

El Consorci Residus Vallès proposa diferents activitats en la vessant de l’acció climàtica i la sostenibilitat. El programa d’activitat s’organitza en tres blocs: la gestió de residus, el compostatge i la prevenció del malbaratament alimentari. Les activitats es realitzen en escoles i instituts, per a Educació Primària, Secundària i per a cicles formatius.  

Aquest curs es proposen dues noves activitats. La primera és ‘La ciutat dels residus‘, orientada a Ed. Infantil on es representa una ciutat de joguina i s’explica tot el camí que fan els residus en format joc.  D’altra banda, ‘La moda que incomoda‘, dirigida al jovent del primer cicle d’ESO. En aquest cas es centra en el residu tèxtil, fent una reflexió del model de producció i del consum de roba, a través d’un joc de rol.

Des de l’1 de setembre es poden fer les inscripcions a la web www.residusvalles.cat. Les activitats són gratuïtes i les places són limitades, per la qual cosa s’assignen per ordre d’inscripció. 

El Consell Comarcal inclou tallers d’energies renovables i drets energètics a la Guia d’Activitats

El Consell Comarcal ofereix aquest curs una seixantena d’activitats als centres educatius del Vallès Occidental. Una de les grans novetats de la guia és la incorporació d’activitats relacionades amb els drets energètics i les energies renovables. Aquesta és una aposta del Consell envers la transició energètica i per conscienciar les generacions futures sobre la importància de l’eficiència energètica i d’un model més social i sostenible.  Per això s’ofereix, entre d’altres, un taller per aprendre a reduir el consum a casa i un altre que ens apropa a la biomassa com a  font d’energia renovable de proximitat.

A la Guia d’Activitats Educatives s’hi poden trobar propostes entorn la vida saludable i el comportament de risc, així com també tot el bloc d’activitats relacionades amb el treball i el món laboral. També es mantenen activitats relacionades amb la igualtat i la interseccionalitat per contribuir en la conscienciació en infants i joves en aquest àmbit per abordar problemàtiques socials com la discriminació o les violències masclistes. Les inscripcions es poden fer a través del formulari de la pàgina web del Consell Comarcal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.