El cicle Fem Estiu 2020 aposta pel “desconfinament cultural” amb prop de 200 activitats entre el juny i el setembre Les biblioteques aprofitaran aquests mesos per reprogramar bona part de les propostes anul·lades pel confinament

Fem Estiu 2020 Terrassa

La presentació del cicle, amb l’alcalde Ballart i representants de les entitats implicades | Cedida

REDACCIÓ | Prop de 200 activitats culturals integraran aquest any el cicle Fem Estiu, que s’allargarà del 19 de juny fins el mes de setembre i es planteja com una contundent acció de “desconfinament cultural”, segons ha dit l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, durant la presentació de la iniciativa. La programació inclou propostes que van des de la música clàssica als tallers infantils passant pel circ, el cinema, el teatre o la música moderna, entre d’altres, que es presentaran a tots els districtes de la ciutat organitzades tant pel Servei municipal de Cultura com per diferents entitats locals com La Casa de la Música de Terrassa, La Xarxa, Tub d’Assaig 7’70, el Festival de Titelles Didó, l’Orquestra de Cambra Terrassa 49, Jazz Terrassa i El Tercer Paisatge.

“Ens hem plantejat fer un canvi de xip i oferir un concepte d’estiu diferent, que abraci tots els programes municipals en marxa i s’obri a totes les entitats i col·lectius que s’hi vulguin acollir. Així, proposem un programa cultural ‘tot terreny’, que arriba a biblioteques, centres cívics, museus i tota mena d’espais repartits per tota la ciutat i a prop de tots els veïns i veïnes”, explica Ballart. A la vegada, la iniciativa també vol ser una picada d’ullet al sector cultural, “que ara ho necessita més que mai, i que és una importantíssima font de promoció econòmica i de projecció de la ciutat“.

Propostes familiars

Les propostes familiars ocupen una molt bona posició al programa. Al Fem Estiu 2020 s’hi encabiran, per exemple, unes 76 activitats organitzades per la BCT Xarxa. Es tracta de sessions del cicle L’Hora del Conte i de tallers del programa Nascuts per Llegir que es van haver de suspendre durant el confinament i que es reprogramaran entre els mesos de juliol i setembre. Serà la primera vegada que la xarxa de biblioteques tindrà programació d’estiu, en un intent de paliar la situació de les famílies que aquest any hauran de passar l’estiu a Terrassa. A més de la programació pròpia, les biblioteques terrassenques també acolliran el Festival Didó de Música i Titelles i un cicle de concerts organitzat per La Casa de la Música de Terrassa. En qualsevol cas, les activitats en aquests espais seran amb aforament reduït i amb inscripció prèvia, que es podrà realitzar a partir del 29 de juny.

Una altra aportació important a la programació la realitzarà La Xarxa, que organitzarà nou espectacles familiars que van des de les sessions de contes fins al circ. En tots els casos seran durant el mes d’agost. La programació estiuenca també inclourà la cinquena edició del Festival Didó, organitzat per l’Associació Amics de la Música de Terrassa i l CEM Escola de Música i Grau Professional. Aquest any, als ja tradicionals espectacles de música i titelles, s’hi sumaran els tallers adreçats a infants i joves que es desenvoluparan a les biblioteques. L’oferta es completarà amb els tallers del cicle La Mainada al Museu, que organitza el Museu de Terrassa.

“Hem volgut arribar a tota la ciutadania. Per una banda, amb el propi sector cultural, per reactivar-lo, i per l’altra per a totes aquelles persones que estaran aquest estiu a la ciutat, amb un programa que multiplica per quatre el nombre d’activitats respecte altres anys“, valora la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. Amb aquest plantejament, el Fem Estiu 2020 ha aconseguit reprogramar un bon nombre d’activitats que en els últims mesos s’han vist afectades per la pandèmia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.