La Fira Modernista de Terrassa torna al carrer en format reduït i “pensada per al públic local” La majoria d'activitats del programa d'aquest cap de setmana seran d'aforament reduït i reserva prèvia

Fira Modernista Terrassa 2021

L’alcalde Ballart amb representants de les entitats participants, després de la presentació de la Fira 2021 | Cedida

REDACCIÓ | Després que l’any passat se’n fes una versió virtual pensada únicament per mantenir-ne l’esperit en ple confinament domiciliari pel covid-19, la Fira Modernista de Terrassa torna al carrer aquest proper cap de setmana, de divendres 7 a diumenge 9 de maig de 2021. La 19a. edició de la Fira Modernista reprèn la presencialitat però encara de forma continguda i moderada, amb un programa farcit de propostes amb aforament reduït i per a les quals caldrà reserva prèvia. “Serà diferent i amb un format reduït, pensada principalment per als terrassencs i terrassenques que per a un públic més ampli, però que ens permetrà continuar gaudint i donant a conèixer l’extens patrimoni modernista de la ciutat”, ha explicar avui l’alcalde Jordi Ballart.

“L’assumim amb molta il·lusió i responsabilitat, però al mateix temps pendents del Procicat“, ha afegit Ballart en referència a les noves normes que aquest organisme ha de dictar aquesta setmana a la vista de l’estancament de les dades epidemiològiques i, sobretot, de l’aixecament de l’estat d’alarma i la consegüent fi del toc de queda previstos per al proper diumenge. “Si tot va bé. podrem acabar la Fira anant a sopar diumenge a la nit”, ha vaticinat Pep Forn, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa. Tant ell com Ballart s’han mostrat convençuts que el programa previst es podrà desenvolupar sense cap problema, però també han demanat als assistents a la Fira responsabilitat per seguir les normes de seguretat sanitària

L’esport com a tema principal

La 19a Fira Modernista de Terrassa està dedicada, com l’any passat, al món de l’esport. Començarà oficialment divendres (20.00) al Teatre Principal, que aquest any acollirà tant la inauguració com la cloenda de la iniciativa i serà un dels espais neuràlgics on es portaran a terme multitud d’espectacles i activitats, entre les quals l’estrena d’un nou espectacle de dansa de l’Esbart Egarenc del Social, un petit recital operístic del duet terrassenc Barcelona Classic Concert o un concert dels Ministrils del Raval, entre moltes d’altres coses. 

Com pertoca, la Fira s’estendrà per tota la ciutat. Al Raval de Montserrat i carrers de l’entorn hi haurà el punt de sortida del tradicional Trenet del 1900 i s’hi podrà veure, també, el cotxe del Niquet, fet pels alumnes de l’Escola Municipal d’Art, entre d’altres atraccions. A la Rambla d’Ègara s’hi instal·larà novament (en aquest cas a la part nord de la via) un gran mercat d’alimentació artesana i al MNACTEC s’hi realitzaran jornades de portes obertes, passejades per les voltes i visites teatralitzades, entre d’altres. També hi haurà activitat al Parc de Sant Jordi i la Masia Freixa, amb un mercat d’artesania, mentre que la plaça del Progrés serà el punt en què la cultura popular terrassenca es retrobarà amb els seus espectadors, després de més d’un any d’aturada. 

Tot plegat es completarà amb les indispensables visites guiades pels edificis modernistes de Terrassa, amb portes obertes a la Masia Freixa, l’Ajuntament i la Casa Josep M. Coll i Bacardí, per exemple. En aquest àmbit, destaca l’itinerari infantil Na Teranyines esportista, pensada per desconrir en família la Terrassa industrial de fa 100 anys. Es tracta, a més, d’una activitat inclusiva perquè s’ha dissenyat de forma que sigui accessible a infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). 

Crida a la responsabilitat

El programa de la fira es pot consultar online a la web www.firamodernista.cat, on també es pot efectuar la reserva prèvia d’activitats. En aquest sentit, els responsables municipals han demanat a la ciutadania “que només agafi entrades per a aquelles activitats i espectacles als quals sàpiguen segur que poden anar”, de forma que hi pugui assistir quanta més gent millor i no quedin aforaments buits a l’hora de la veritat. Per totes aquelles persones que es quedin sense possibilitat d’assistir, molts dels actes es retransmetran també per internet, des de la web de la Fira

El programa, la confecció del qual s’ha anat adaptant a les diferents mesures establertes en cada moment pel Procicat, compta amb la implicació d’una cinquantena d’entitats terrassenques. Per bé que la idea principal és que es tracti d’una Fira Modernista de consum intern, els seus responsables no volen deixar passar l’oportunitat d’aprofitar-la per projectar la ciutat més enllà a través de les xarxes socials. Per això també han fet una crida als participants a immortalitzar-la en aquestes plataformes utilitzant els hashtags habituals. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.