Més de 150.000 alumnes del Vallès Occidental comencen dilluns un curs encara marcat pel covid-19 Mascareta, grups bombolla i ventilació continuen vigents, però la presencialitat serà total a tots els nivells educatius

Els alumnes de secundària amb pauta completa no s’hauran de confinar | (c) Petit Terrassa

REDACCIÓ | Un total de 152.903 alumnes començaran dilluns el curs escolar 2021-2022 al Vallès Occidental, un curs que arriba un any més marcat per les mesures de contenció de la pandèmia de covid-19 bona part de les quals es mantindran malgrat una certa relaxació. La principal novetat respecte de l’any passat és que totes les classes de tots els nivells, inclosos el Batxillerat i els cicles formatius, seran presencials.

La majoria d’alumnes vallesans, 85.403, cursaran segon cicle d’Infantil i Primària: 25.314 cursaran P5, P4 i P5 (1.262 menys que el curs passat) mentre que 60.089 faran els cursos de 6 a 12 anys. Són 1.867 menys que el curs passat. A Secundària hi haurà 45.735 alumnes (123 més que fa un any) mentre que els batxillerats i els cicles formatius de grau mitjà i superior són els que experimentaran un major creixement perquè hi estan arribant els alumnes del boom demogràfic de fa 15 anys. Els cursaran 22.265 alumnes (1.337 més que el curs passat). 

Segons les dades que avui ha fet públiques la nova delegada dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental (STVO), Maite Fons, pel que fa a la docència, s’han previst 9.197 dotacions (jornades completes, que no tenen perquè correspondre a professors individuals). Són 151 dotacions més que el curs passat. També hi haurà 677 docents de reforç derivats de la situació creada per la covid, la majoria (400) a escoles  i instituts escola. 

Mesures sanitàries

El curs començarà amb les quatre grans mesures anticovid vigents: els grups bombolla (que poden correspondre’s amb un grup classe convencional), la mascareta obligatòria, la higiene de mans i la ventilació, un aspecte “molt important”, segons Maite Fons. Amb tot, la millora de la situació i l’avanç en el procés de vacunació permetrà relaxar algunes situacions. Així per exemple es permetrà la interacció entre grups bombolla amb mascareta, els membres d’un mateix grup podran estar al pati sense mascareta i les famílies podran accedir a l’interior dels centres educatius amb les mesures de seguretat pertinents i amb la recomanació d’haver-se vacunat. 

La principal novetat en aquest àmbit es donarà a partir de Secundària: els alumnes amb pauta completa no s’hauran de confinar en cas que es detecti un positiu en el seu grup estable. També es podran recuperar les sortides i les festes escolars (amb mesures de protecció) i es podrà compartir material. “Malgrat tot, iniciem un curs en el qual no ens podrem relaxar des del punt de vista sanitari”, ha remarcat la delegada d’Educació a la comarca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.